
Hvis du trenger litt inspirasjon til ditt neste sylteprosjekt, kan du med fordel prøve vår oppskrift på syltet rødløk. Det er raskt og enkelt og den syltede rødløken kan holde seg i ca. 2–3 uker.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 3–4 mellomstore rødløk
- 4–5 dl vanlig eddik
- 1 dl sukker
- 1 ts pepperkorn
- + ev. dill, laurbærblader, allehånde, kanel, stjerneanis, kardemommekapsler, chiliflak, nellik, sennepsfrø eller lignende. (kan utelates)
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær tynne løkringer og legg dem i et glass du har sterilisert med kokende vann
-
2Kok opp eddik og sukker i en gryte sammen med pepperkorn og ev. krydder
-
3Hell eddikblandingen over løkringene
-
4Lukk glasset og oppbevar kjølig
-
5Den syltede rødløken kan holde seg i ca. 2–3 uker.