- Kjøtt
Ingredienser
- 1 x 600 g t-benstek, romtemperert
- Smak til med salt og nykvernet svart pepper
- Olivenolje, til å drysse over
- 100 g smør
- 8–10 fedd svart hvitløk
- Noen få kvister rosmarin, hakket
- 120 g fine grønne bønner, forvellet
- 10 g ristede pinjekjerner
- Sennep
-
SLIK GJØR DU
-
1Klapp steken tørr med kjøkkenpapir. Smak godt til med havsalt og svart pepper på begge sider og dryss over olivenolje.
-
2Sett en Le Creuset Signature stekepanne (28 cm) på høy varme. Håndter steken med tang og sett den mest fettholdige siden rett på den varme pannen til du får en sprø og gyllen stek. Fres opp som du vil ha den på begge sider.
-
3Ha i smør og svart hvitløk som skårne skiver i pannen. Øs det fresende varme smøret jevnt ut over steken for optimal smak og sprø svor. Løft steken ut av pannen for å hvile.
-
4Legg bønnene du har forvellet i varmt og godt smør og løft rundt. Fjern dem fra pannen og legg på et serveringsfat. Tilsettes krydder og toppes med pinjekjerner.
-
5Skjær opp steken og legg på resten av smøret og svart hvitløk.
-
6Tips: Svart hvitløk fermenteres over tid. Maten får en helt spesielt søt-salt smak av umami som et ekstra lag i den ferdige retten.