- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 750 g tigerreker, pillet, renset og delt i spiseklare stykker
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts revet limeskall
- ½ ts chilipulver
- ½ ts malt spisskummen
- ¼ ts salt
- Svart pepper, nykvernet
- ¼ ts røkt paprika
- 1 ss fersk oregano, finhakket
- Ev. cayennepepper etter smak
- 1 ss smør
- 1 ss olivenolje
- 2 ss limesaft
- 2 ss fersk koriander, finhakket
- 1 avokado
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss limesaft
- ½ ts salt
- ¼ ts malt spisskummen
- 150g crème fraîche
- 8 små tortillas i taco-størrelse
- Kål eller andre sprø grønnsaker
- Chilisaus
-
SLIK GJØR DU
-
1Legg alle rekeingrediensene (bortsett fra «Tilsett senere») i en skål og rør rundt. La det hvile i romtemperatur i 15 til 30 minutter. Gjør i mellomtiden klar avokadokremen.
-
2Avokadokrem: Skjær avocadoen i to halvdeler og ta ut steinen. Ta ut kjøttet med en skje og legg det i en skål. Tilsett hvitløk, limesaft, salt, spisskummen og crème fraîche og bland til en krem med en minihakker eller en stavblender. Smak til.
-
3Varm opp en stor panne over middels varme, tilsett smør og olivenolje og stek rekene i noen få minutter på hver side. De skal fortsatt være myke, men godt gjennomstekt. Skvett med limesaft, dryss med koriander og vend alt rundt. Sett til side.
-
4Varm pannen opp igjen over middels varme. Pensle tortillaene med litt olje, og varm dem opp på pannen. Når de har fått et halvt minutt på hver side, legges de over en kjevle for å få den klassiske tacoformen.
-
5Fyll tacoene med stekte reker, avokadokrem, grønnsaker etter eget valg og ev. mangosalsa.