- Kjøtt
Ingredienser
- 1 ss rapsolje
- 500 g lammelår i terninger
- 1 rødløk, grovhakket
- 2 fedd hvitløk, grovhakket
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts røkt paprika
- 1 ss Ras El Hanout-krydder (kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
- 200 g flaskegresskar (butternut squash), i terninger (ca. 3 cm)
- 1 liten bunt koriander
- 500 ml lammebuljong
- 2 ss brunt sukker
- Salt og pepper
- 1 ss maismel
- 150 g tørkede aprikoser
- Koriander, grovhakket
- Couscous (tilberedt som anvist på pakken)
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha taginen over lav til middels varme og varm opp oljen. Brun lammekjøttet litt om gangen og sett det til side. Tilsett om nødvendig litt mer olje og stek løkene forsiktig i 5–6 minutter, til de begynner å bli myke.
-
2Tilsett hvitløk og stek i ytterligere et minutt, før du drysser over spisskummen, kanel, paprika og Ras El Hanout. Rist krydderne i 2 minutter og rør rundt med jevne mellomrom for å sikre at de ikke brenner seg fast.
-
3Tilsett flaskegresskar og rør godt rundt i krydderne. Legg det brunede kjøtt med all saften tilbake i taginen. Finhakk koriander og dryss over retten.
-
4Hell i buljongen, rør sammen alle ingrediensene og kok opp sausen. Når det koker, rører du i det brune sukkeret og en stor knivsodd salt og pepper. Legg lokket på taginen, skru ned varmen og la det småkoke forsiktig i 2 timer mens du rører rundt med jevne mellomrom.
-
5Etter 2 timer øser du en kopp saus ut av taginen. Pisk i maismelet slik at det danner en glatt pasta, og hell blandingen tilbake i taginen. Rør godt, snart begynner sausen å bli tykkere.
-
6Tilsett tørkede aprikoser, sett lokket på igjen og la det småkoke i 30 minutter til.
-
7Dryss koriander over taginen og server den med couscous