Tagine med lam og aprikos

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Tagine med lam og aprikos
Denne tradisjonelle, nordafrikanske retten er oppkalt etter det fatet den tilberedes i. Tilberedning over lang tid i dette kuppelformede leirfatet utvikler smakene og gir svært mørt kjøtt, siden saften og aromaene innkapsles av lokket. Denne taginen serveres sammen med couscous som suger til seg all den smakfulle sausen, som er en anelse søt på grunn av aprikosene og kanelen. Et fantastisk måltid som hele familien kan nyte.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 ss rapsolje
  • 500 g lammelår i terninger
  • 1 rødløk, grovhakket
  • 2 fedd hvitløk, grovhakket
  • 1 ts malt spisskummen
1 ts malt kanel
  • 1 ts røkt paprika
  • 1 ss Ras El Hanout-krydder (kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
  • 200 g flaskegresskar (butternut squash), i terninger (ca. 3 cm)
  • 1 liten bunt koriander
  • 500 ml lammebuljong
  • 2 ss brunt sukker
  • Salt og pepper
  • 1 ss maismel
  • 150 g tørkede aprikoser
Til servering:
  • Koriander, grovhakket
  • Couscous (tilberedt som anvist på pakken)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha taginen over lav til middels varme og varm opp oljen. Brun lammekjøttet litt om gangen og sett det til side. Tilsett om nødvendig litt mer olje og stek løkene forsiktig i 5–6 minutter, til de begynner å bli myke.
  • 2
    Tilsett hvitløk og stek i ytterligere et minutt, før du drysser over spisskummen, kanel, paprika og Ras El Hanout. Rist krydderne i 2 minutter og rør rundt med jevne mellomrom for å sikre at de ikke brenner seg fast.
  • 3
    Tilsett flaskegresskar og rør godt rundt i krydderne. Legg det brunede kjøtt med all saften tilbake i taginen. Finhakk koriander og dryss over retten.
  • 4
    Hell i buljongen, rør sammen alle ingrediensene og kok opp sausen. Når det koker, rører du i det brune sukkeret og en stor knivsodd salt og pepper. Legg lokket på taginen, skru ned varmen og la det småkoke forsiktig i 2 timer mens du rører rundt med jevne mellomrom.
  • 5
    Etter 2 timer øser du en kopp saus ut av taginen. Pisk i maismelet slik at det danner en glatt pasta, og hell blandingen tilbake i taginen. Rør godt, snart begynner sausen å bli tykkere.
  • 6
    Tilsett tørkede aprikoser, sett lokket på igjen og la det småkoke i 30 minutter til.
  • 7
    Dryss koriander over taginen og server den med couscous
 
Kokkens merknader:
Hvis du ikke har en tagine, kan du tilberede retten i ovnen. Bruk i stedet en støpejernsgryte som du tilbereder retten i på komfyren. Ved Punkt 4 settes gryten i stedet i ovnen på 150 °C / varmluft og tilberedes deretter på samme måte.
 
 
Le Creuset