Tarte Tatin med nektariner

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Tarte Tatin med nektariner
En klassisk Tarte Tatin bakt med friske nektariner, perfekt til ettermiddagskaffen eller til dessert. Server gjerne pisket krem eller iskrem til paien.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 3–4 nektariner
  • 450 g butterdeig
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skjær nektarinene i to og fjern stenene. Legg en halv nektarin til side, og skjær resten av de halverte nektarinene i to igjen.
  • 2
    Ha sukkeret i en Tarte Tatin paiform. Du kan også bruke en panne som tåler å stå i ovn. Smelt sukkeret til det begynner å karamellisere. Tilsett smøret.
  • 3
    La blandingen småkoke til det har en karamellignende konsistens.
  • 4
    Legg den halve nektarinen midt i paiformen med snittflaten vendt oppover.
  • 5
    Fordel de kvarte nektarinbåtene rundt, og press dem godt sammen. De kan godt ligge litt oppå hverandre.
  • 6
    La nektarinene småkoke til de har absorbert litt av karamellen. Ta paiformen av varmen.
  • 7
    Sett ovnen på 200 °C.
  • 8
    Rull butterdeigen ut til et lokk som er litt større enn paiformen. Legg deigen over paiformen, og trykk kantene godt ned rundt nektarinene.
  • 9
    Stek kaken i 25–30 minutter, til bunnen er gyllen og sprø.
  • 10
    Avkjøl paien i 10–15 minutter, og vend den ut på et fat. Hvis du vil servere paien i paiformen, tørker du av formen og lar paien gli tilbake i paiformen.