- Frukt
Ingredienser
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 3–4 nektariner
- 450 g butterdeig
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær nektarinene i to og fjern stenene. Legg en halv nektarin til side, og skjær resten av de halverte nektarinene i to igjen.
-
2Ha sukkeret i en Tarte Tatin paiform. Du kan også bruke en panne som tåler å stå i ovn. Smelt sukkeret til det begynner å karamellisere. Tilsett smøret.
-
3La blandingen småkoke til det har en karamellignende konsistens.
-
4Legg den halve nektarinen midt i paiformen med snittflaten vendt oppover.
-
5Fordel de kvarte nektarinbåtene rundt, og press dem godt sammen. De kan godt ligge litt oppå hverandre.
-
6La nektarinene småkoke til de har absorbert litt av karamellen. Ta paiformen av varmen.
-
7Sett ovnen på 200 °C.
-
8Rull butterdeigen ut til et lokk som er litt større enn paiformen. Legg deigen over paiformen, og trykk kantene godt ned rundt nektarinene.
-
9Stek kaken i 25–30 minutter, til bunnen er gyllen og sprø.
-
10Avkjøl paien i 10–15 minutter, og vend den ut på et fat. Hvis du vil servere paien i paiformen, tørker du av formen og lar paien gli tilbake i paiformen.