Ingredienser
- 800 g frossen butterdeig, tint
- Mel til strø
- 2 ss olivenolje
- 40 g smør
- 2 ss honning
- 2 ss dijonsennep
- 3 ss rødvinseddik
- 3 kvister rosmarin
- 10-12 store purre, kuttet i 3 cm skiver
- Havsalt og nykvernet sort pepper etter smak
- 60 g parmesan
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 220 °C. Kjevle ut butterdeigen på et underlag med mel og skjær deigen slik at den passer i en Le Creuset 30 cm buffetgryte. Bruk lokket som en størrelsesguide. Sett deigen i kjøleskapet i 20 minutter.
-
2Sett gryten på middels varme og smelt smøret med olivenolje til blandingen skummer. Tilsett honning, sennep og eddik og reduser til lav varme. La honningen bli lett karamellisert. Når honning- og smørblandingen er middels rav-farget, slå du av varmen. Fordel rosmarin i bunnen av ovnspannen. Fordel purreskivene i hele pannen. Krydre med salt og skru på varmen igjen. Karamelliser purren og sjekk fargen ofte så den ikke brenner seg.
-
3Ta av fra varmen og riv parmesanen over purren. Legg til slutt den avkjølte butterdeigen oppå som lokk og lukk kantene. Skjær et kryss i midten av lokket for å la dampen slippe ut og sett pannen i den forvarmede ovnen. Stek i 30-40 minutter til butterdeigen er gjennomstekt. La paien avkjøles i formen i 5 minutter før du forsiktig vender den over på en tallerken. Noe av purren kan falle ut i pannen, men de setter du bare tilbake på paien. Dryss over ekstra revet parmesan om ønskelig, og server med en frisk grønn salat.