- Melkeprodukter
Ingredienser
- 1 liter fløte
- 1 vaniljestang eller 10 ml vaniljeessens
- 16 eggeplommer
- 150 g sukker
- 1klype salt
- 150 g sukker
- 50 ml vann
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett på forvarme: 140 °C / 120 °C varmluft / gassmerke 3.
-
2Le Creuset flanform (28 cm), smøres lett inn.
-
3Fløten skoldes med en del vaniljestang eller vaniljeessens.
-
4Rør sammen eggeplommer og sukker. Ikke pisk for mye. Du skal ikke se skum.
-
5Fjern vaniljestangen og rør den varme fløten inn i eggeplommene, langsomt.
-
6Sett blandingen i en gryte på lav varme og rør til vaniljekremen er varm ved berøring.Ikke la det blir for varmt, ellers vil det skille seg.
-
7Hell røren i Le Creusets flanform. Sett i vannbad med varmt vann, dekkmed folie eller et stekebrett og la vaniljen stå i omtrent 1 time og 30 minutter eller til den akkurat stivner.
-
8Plasser i kjøleskapet til den stivner helt.
-
9Sett en Le Creuset gryte på lav varme og la strøsukkeret karamelliseres, langsomt. Pass på at du holderet godt øye. Det setter seg nemlig fort fast i bunnen. Når sukkeret er mørkt som karamell i fargen, heller du det fort, men forsiktig over på en bakematte i silikon. Spre karamellen utover med en slikkepott til du får en temmelig rund form som passer på terten som et lokk. La karamellen stivne i romtemperatur og kjøle seg helt av.