Thai biffsalat med marinerte gojibær og cashew-ingefær-dressing

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Thai biffsalat med marinerte gojibær og cashew-ingefær-dressing
Saftig entrecôte i skjønn forening med hermetiserte gojibær og dressing på ingefær og cashewnøtter gjør denne thai-inspirerte salaten til en smakfull, lettvint og sunn lunsjrett.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 entrecôter
TIL MARINADE
  • Ytre skall fra 2 lime
  • 45 ml (3 spiseskjeer) saft av lime
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 1 spiseskje frisk ingefær, raspet
  • 15 ml (1 spiseskje) honning
  • 10 ml (2 teskjeer) fiskesaus
  • 15 ml (1 spiseskje) tørristet sesamolje
  • 30 ml (1 spiseskje)
TIL SYLTET GOJIBÆR
  • 45 ml (3 spiseskjeer) eplesidereddik, oppvarmet
  • 10 ml (2 teskjeer) honning
  • 1/2 teskje bordsalt
  • 1/3 kopp gojibær
TIL CASHEW- OG INGEFÆRDRESSING
  • 100 g cashewnøtter, utvannet i 30 minutter
  • 15 ml (1 spiseskje) frisk ingefær, raspet
  • 20 ml soyasaus
  • 10 ml (2 teskjeer) honning
  • 20 ml eplesidereddik
  • 80 ml (1/3 kopp) isvann
  • 15 ml (1 spiseskje) saft av lime
TIL SALAT
  • 4 små agurker, finskåret i skiver
  • 1 liten rødkål, skåret i strimler
  • 1 liten grønn kål, skåret i strimler
  • 2 gulrøtter, skrelte og raspet i tynne skiver
  • 4 vårløk, finskåret
  • 1 rød chilli, frøene skrapt ut, og fint skåret
  • 1/2 kopp av hver av fersk mynte, koriander og basilikum
  • 30 ml (2 spiseskjeer) tørristet sesamfrø, til pynt
  • 1/4 teskje tørkede røde chiliflak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Til marinade legger du alle ingrediensene på en liten skål og blander godt sammen.
  • 2
    Sett biffstykkene på et ikke-reaktivt fat (som ikke reagerer på syreholdige ingredienser). Dryss over halve marinaden. Dekk til og sett i kjøleskapet for å la det marineres i flere timer. Sett resten av marinaden til side for å helle over salaten.
  • 3
    Til syltet gojibær blander du alle ingrediensene på en skål. Sett til side i 30 minutter for å la væsken trekke inn i smaken.
  • 4
    Til dressing siler du av cashewnøttene og legger over i en kjøkkenmaskin. Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen til det blir jevnt.
  • 5
    La det marinerte kjøttet få romtemperatur før det grilles. Varm opp en Le Creuset Signature lav grillpanne i støpejern (30 cm) på komfyren. Fres opp kjøttstykkene på middels varme i 3–4 minutter. Snu og stek videre i enda 3 minutter, eller så lenge du føler for det. La det hvile i 5–7 minutter før du skjærer opp.
  • 6
    Ha alle ingrediensene i salaten i en stor bolle, bortsett fra sesamfrø. Hell i resten av marinaden og løft lett rundt for å dekke til. Ta salaten over på et serveringsfat. Dander kjøttskivene over salaten. Dryss over med sesamfrø, server dressingen med cashewnøtter på siden.