- Kjøtt
Ingredienser
- 2 entrecôter
- Ytre skall fra 2 lime
- 45 ml (3 spiseskjeer) saft av lime
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 1 spiseskje frisk ingefær, raspet
- 15 ml (1 spiseskje) honning
- 10 ml (2 teskjeer) fiskesaus
- 15 ml (1 spiseskje) tørristet sesamolje
- 30 ml (1 spiseskje)
- 45 ml (3 spiseskjeer) eplesidereddik, oppvarmet
- 10 ml (2 teskjeer) honning
- 1/2 teskje bordsalt
- 1/3 kopp gojibær
- 100 g cashewnøtter, utvannet i 30 minutter
- 15 ml (1 spiseskje) frisk ingefær, raspet
- 20 ml soyasaus
- 10 ml (2 teskjeer) honning
- 20 ml eplesidereddik
- 80 ml (1/3 kopp) isvann
- 15 ml (1 spiseskje) saft av lime
- 4 små agurker, finskåret i skiver
- 1 liten rødkål, skåret i strimler
- 1 liten grønn kål, skåret i strimler
- 2 gulrøtter, skrelte og raspet i tynne skiver
- 4 vårløk, finskåret
- 1 rød chilli, frøene skrapt ut, og fint skåret
- 1/2 kopp av hver av fersk mynte, koriander og basilikum
- 30 ml (2 spiseskjeer) tørristet sesamfrø, til pynt
- 1/4 teskje tørkede røde chiliflak
-
SLIK GJØR DU
-
1Til marinade legger du alle ingrediensene på en liten skål og blander godt sammen.
-
2Sett biffstykkene på et ikke-reaktivt fat (som ikke reagerer på syreholdige ingredienser). Dryss over halve marinaden. Dekk til og sett i kjøleskapet for å la det marineres i flere timer. Sett resten av marinaden til side for å helle over salaten.
-
3Til syltet gojibær blander du alle ingrediensene på en skål. Sett til side i 30 minutter for å la væsken trekke inn i smaken.
-
4Til dressing siler du av cashewnøttene og legger over i en kjøkkenmaskin. Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen til det blir jevnt.
-
5La det marinerte kjøttet få romtemperatur før det grilles. Varm opp en Le Creuset Signature lav grillpanne i støpejern (30 cm) på komfyren. Fres opp kjøttstykkene på middels varme i 3–4 minutter. Snu og stek videre i enda 3 minutter, eller så lenge du føler for det. La det hvile i 5–7 minutter før du skjærer opp.
-
6Ha alle ingrediensene i salaten i en stor bolle, bortsett fra sesamfrø. Hell i resten av marinaden og løft lett rundt for å dekke til. Ta salaten over på et serveringsfat. Dander kjøttskivene over salaten. Dryss over med sesamfrø, server dressingen med cashewnøtter på siden.