Thai grønn curry

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Thai grønn curry
Frisk, lukter godt og går fort å lage. Denne eksotiske karriretten full av grønnsaker er et lettvint kveldsmåltid midt i uken.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 600 g kyllingbryst filet
  • 2–3 ss fiskesaus
  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 3 auberginer
  • 6 blader kaffirlime
  • 16 blader av thailandsk basilikum
  • 400 ml kokosmelk (1 boks)
  • 2–3 ss grønn karri som puré
  • 2 store hvitløksfedd, hakket
  • 2 ts frisk ingefær, finraspet
  • 1 ss finhakket sitrongress
  • 200 g sukkererter, delt
  • 250 ml grønnsakskraft eller kyllingkraft
  • Salt
  • 1 klype salt
  • Saften av 1/2 lime, smak til
  • Dampet jasminris
  • Ristet pinjekjerner, hakket
  • Frisk koriander
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Begynn med å skylle kyllingen grundig før du klapper den tørr og skjærer i tynne striper. Sett i en skål med fiskesaus og bland godt sammen. La det marinere i 15 minutter.
  • 2
    I mellomtiden skyller du auberginene, fjerner stilkene og skjærer i tynne skiver.
  • 3
    Skyll bladene fra lime, fjern stilkene og bladenes stengler og skjær i veldig tynne striper. Skyll den thailandske basilikumen og plukk bladene.
  • 4
    Varm oljen opp i en Le Creuset Signature rundt gryte på middels varme. Fres kyllingen fort opp på alle sider, fjern og sett til side.
  • 5
    Sil av kokoskremen (den faste delen av kokosmelken) med en skje, sett i gryten og varm opp. Tilsett karripasta, hvitløk, ingefær og finhakket sitrongress og wok i 2 til 3 minutter.
  • 6
    Tilsett finhakkede limeblader, aubergine i skiver og sukkererter og hell i resten av kokosmelken og kyllingkraften. La småkoke i 5 minutter og tilsett kylling og kok videre i 3–5 minutter.
  • 7
    Smak igjen til sausen med salt, sukker og sitronsaft. Til slutt rører du inn thailandsk basilikum.
  • 8
    Strø hakket koriander og cashewnøtter over retten med grønn thai karri og server med jasminris.