- Kjøtt
Ingredienser
- 1 ss hele korianderfrø, ristede 1 ss hele spisskummenfrø, ristede
- 1 stilk sitrongress, skåret i terninger
- 150 g grillet paprika på glass, grovhakket
- 3 ts chilipasta
- 30 g ingefær, revet
- 3 hvitløksfedd, grovhakket 2 ts gurkemeie
- En klype havsalt
- 1 lime, skall + saft
- 2 vårløk, grovhakket (inkl. de grønne endene)
- 2 ss kokosolje, smeltet
- 1 ss kokosolje
- 1 stor rødløk, skåret i skiver
- 800 g kyllinglår uten skinn og ben, skåret i terninger
- 1 stor paprika, skåret i terninger 1 boks kokosmelk
- 1 ss lønnesirup
- 2 blader av kaffirlime
- En klype havsalt
- 150 g sukkererter
- Ingefær på størrelse med en tommel
- 6 blader av thai-basilikum
- 1 vårløk
- 1 chili Jasminris
-
SLIK GJØR DU
-
1Først rister du korianderfrø og spisskummenfrø i en tørr stekepanne over lav til middels varme. Rør regelmessig for å unngå at krydderne svis, og ta
-
2det vekk fra varmen etter 2–3 minutter, når du kan begynne å kjenne aromaen og de begynner å smelle.
-
3Etter at frøene er ristet kan du begynne å lage pastaen. Legg alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til alt er jevnt. Tilsett en spiseskje eller to med vann dersom pastaen er for fast eller sett vannet til side til du trenger det.
-
4Plasser gryten over middels varme til kokosoljen er smeltet, deretter tilsetter du løken og steker forsiktig i 5 minutter til løken begynner å bli myk. Tilsett kyllingterninger og stek til alt kjøttet er brunet. Gjør dette i flere omganger dersom det er nødvendig.
-
5Tilsett paprikaterninger etterfulgt av den hjemmelagede karripastaen. La det steke i 2–3 minutter, rør regelmessig for å sikre at det ikke setter seg fast og at alle ingrediensene er dekket. Hell i kokosmelken pluss en boks med vann og rør alt sammen.
-
6Tilsett lønnesirup og limeblader og kok opp. La det småkoke forsiktig slik at det blir redusert i 20–30 minutter, til sausen er tykk og kyllingen er gjennomstekt. I løpet av de siste 5 minuttene av koketiden tilsetter du sukkerertene.
-
7Når alt er klart til servering skjærer du ingefæren i tynne fyrstikkskiver, grovhakker basilikumbladene og skjærer vårløk og chili i tynne skiver. Strø garnityret over karrien og server sammen med jasminris.