- Grønnsaker
Ingredienser
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finrevet
- 2 gulrøtter, i tynne strimler
- 1 rød paprika, i strimler
- 1 ss tamari (minner om soya, men er et glutenfritt alternativ som inneholder mindre salt)
- 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus, kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
- 5 dl grønnsaksbuljong
- 4 ss eplecidereddik
- 4 ss agavesirup
- 2,5 dl frisk ananas, i terninger
- 1 boks bambusskudd, drenert
- 2 ss vann
- 1 ss maisstivelse
- 400 g tofu
- 2 vårløk, kun den grønne delen, i tynne skiver
- Kokt ris
- Frisk koriander
- Lime, i skiver
-
SLIK GJØR DU
-
1Del tofuen på midten
-
2Plasser de to stykkene side om side mellom 2 skjærebrett med et rent kjøkkenhåndkle imellom
-
3Plasser noe tungt oppå – ev. en stabel med bøker eller en støpejernsgryte
-
4Press tofuen i 30 minutter
-
5Skjær tofuen i terninger
-
6Varm opp gryten ved middels varme
-
7Tilsett litt olje, løk, hvitløk, paprika og gulrøtter Stek i et par minutter
-
8Tilsett tamari og sriracha
-
9Tilsett grønnsaksbuljong, eplecidereddik og agavesirup
-
10Bring i kok og la det småkoke i 15 minutter
-
11Tilsett ananas, vårløk og bambusskudd og tofu
-
12Rør maisstivelsen sammen med vannet og rør det i sausen
-
13La sausen tykne og smak til med salat og pepper