Tofu og grønnsaker i sursøt saus

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Tofu og grønnsaker i sursøt saus
Hvis du er glad i asiatisk mat, burde du prøve tofu i sursøt saus. Retten er nemlig spennende for både smaksløkene og øynene, og den er opplagt for deg som gjerne vil lage vegetarisk mat. Hovedingrediensen i oppskriften er tofu, som er mettende og sunt fordi det har et høyt innhold av protein. Nettopp derfor er tofu en god erstatning for kjøtt. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Maria, som står bak nettsiden Vanløse Blues.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finrevet
  • 2 gulrøtter, i tynne strimler
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 ss tamari (minner om soya, men er et glutenfritt alternativ som inneholder mindre salt)
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus, kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 4 ss eplecidereddik
  • 4 ss agavesirup
  • 2,5 dl frisk ananas, i terninger
  • 1 boks bambusskudd, drenert
  • 2 ss vann
  • 1 ss maisstivelse
  • 400 g tofu
  • 2 vårløk, kun den grønne delen, i tynne skiver
Til servering:
  • Kokt ris
  • Frisk koriander
  • Lime, i skiver
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Del tofuen på midten
  • 2
    Plasser de to stykkene side om side mellom 2 skjærebrett med et rent kjøkkenhåndkle imellom
  • 3
    Plasser noe tungt oppå – ev. en stabel med bøker eller en støpejernsgryte
  • 4
    Press tofuen i 30 minutter
  • 5
    Skjær tofuen i terninger
  • 6
    Varm opp gryten ved middels varme
  • 7
    Tilsett litt olje, løk, hvitløk, paprika og gulrøtter Stek i et par minutter
  • 8
    Tilsett tamari og sriracha
  • 9
    Tilsett grønnsaksbuljong, eplecidereddik og agavesirup
  • 10
    Bring i kok og la det småkoke i 15 minutter
  • 11
    Tilsett ananas, vårløk og bambusskudd og tofu
  • 12
    Rør maisstivelsen sammen med vannet og rør det i sausen
  • 13
    La sausen tykne og smak til med salat og pepper