- Mel
Ingredienser
- 5 dl helmelk
- 1 vaniljestang, skrapt
- 125 g hvetemel
- 250 g hvitt sukker
- 3 eggeplommer
- 60 g mørk rom
- Smør eller non-stick spray, for smøring
-
SLIK GJØR DU
-
1Kok opp melken med de skrapede vaniljefrøene. Dekk til og avkjøl.
-
2Bland mel og sukker i en bolle og hell i den avkjølte melken. Tilsett eggeplommene og bland med en slikkepott. Tilsett mør rom. Sikt og sett til side i kjøleskapet i 12 til 24 timer.
-
3Dagen etter tar du ut blandingen av kjøleskapet 1 time før baking. Smør koppene i Le Creuset Cannelé-brettet med rikelig med smør, og hell deretter blandingen til ¾ full.
-
4Sett ovnen på forvarme på 240 °C.
-
5Stek i 10 minutter ved 240 °C og stek deretter i 60 minutter ved 180 °C.
-
6Sjekk fargen på canneléene på slutten av steketiden. Hvis de fortsatt er lyse, stek i ytterligere 5 minutter.
-
7La canneléene avkjøle seg i formen. Når den er avkjølt, fjern den og nyt den.
-
8Kokkens tips: Deigen skal ikke piskes, ellers flyter canneléene over når de lages.