Tradisjonell Cannelé fra Bordeaux

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
+10 +10
Tradisjonell Cannelé fra Bordeaux
Cannelén er en myk og delikat fransk delikatesse med et kremaktig senter og en gyldenbrun overflate som er veldig populær over hele verden blant folk som elsker fransk gastronomi.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL CANNELÉEN
  • 5 dl helmelk
  • 1 vaniljestang, skrapt
  • 125 g hvetemel
  • 250 g hvitt sukker
  • 3 eggeplommer
  • 60 g mørk rom
  • Smør eller non-stick spray, for smøring
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Kok opp melken med de skrapede vaniljefrøene. Dekk til og avkjøl.
  • 2
    Bland mel og sukker i en bolle og hell i den avkjølte melken. Tilsett eggeplommene og bland med en slikkepott. Tilsett mør rom. Sikt og sett til side i kjøleskapet i 12 til 24 timer.
  • 3
    Dagen etter tar du ut blandingen av kjøleskapet 1 time før baking. Smør koppene i Le Creuset Cannelé-brettet med rikelig med smør, og hell deretter blandingen til ¾ full.
  • 4
    Sett ovnen på forvarme på 240 °C.
  • 5
    Stek i 10 minutter ved 240 °C og stek deretter i 60 minutter ved 180 °C.
  • 6
    Sjekk fargen på canneléene på slutten av steketiden. Hvis de fortsatt er lyse, stek i ytterligere 5 minutter.
  • 7
    La canneléene avkjøle seg i formen. Når den er avkjølt, fjern den og nyt den.
  • 8
    Kokkens tips: Deigen skal ikke piskes, ellers flyter canneléene over når de lages.