- Egg
Ingredienser
- 6 eggeplommer
- 100 g sukker
- 4 dl blandet juice, f.eks. mango, pasjonsfrukt og appelsin
- 45 g smør
- 1 lime, saft og skall, finrevet
- 35 g maisstivelse
- 200 g hvetemel
- 45 g kokosmel
- 100 g smør
- 1 ss melis
- 2–3 ss vann
- 2 eggehviter
- 100 g sukker
- Skallet av en lime, finrevet
- 20 g ristede kokoschips
-
SLIK GJØR DU
-
1Curd: Ha alle ingrediensene i en kasserolle, og la det smelte sammen over lav varme. Det må ikke koke. Når curden er tykk, heller du den over i en kanne, som forsegles med plastfolie. La det kjøle helt av i kjøleskapet.
-
2Sett ovnen på 200 °C
-
3Mørdeig: Ha hvetemel, smør, melis og kokosmel i en foodprosessor, og bland til en raspaktig konsistens. Få deigen sammen med hendene, og tilsett vann etter behov. Pakk inn i plastfolie og la det kjøle av i kjøleskapet i 30 minutter.
-
4Rull ut den kalde deigen på et melet bord, og dekk stekepannen med den. Deigen kan gjerne henge litt ut over sidene, siden det vil forhindre at den trekker seg for mye sammen under baking.
-
5Prikk deigen med en gaffel over det hele, legg over et stykke bakepapir og fyll med ris eller bønner for å forbake. Bak i 10 minutter.
-
6Ta ut ris/bønner og bakepapir, og bak videre i 8 minutter. La deigen kjøle litt av.
-
7Hell den kalde curden i terten og sett til side mens du lager marengs.
-
8Marengs: Pisk eggehvitene luftige, og tilsett deretter sukker gradvis mens du pisker. Marengsen skal være fast og blank. Ha marengs i en sprøytepose, og sprøyt ut små topper på curden.
-
9Dryss med kokoschips, og bak terten i ovnen i 15 minutter. Dryss med revet limeskall før servering.