Tropisk terte med brent marengs og kokos

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Tropisk terte med brent marengs og kokos
Dette er en moderne utgave av den klassiske sitronterten, som tar deg med til tropene. I stedet for den tradisjonelle smaken av sitron, smaker den av eksotiske frukter som pasjonsfrukt og mango. Den dekoreres til slutt med delikate topper av brent marengs, som nok vil imponere gjestene dine.
HOVEDINGREDIENSER
  • Egg
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Tropisk curd:
  • 6 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 4 dl blandet juice, f.eks. mango, pasjonsfrukt og appelsin
  • 45 g smør
  • 1 lime, saft og skall, finrevet
  • 35 g maisstivelse
Mørdeig:
  • 200 g hvetemel
  • 45 g kokosmel
  • 100 g smør
  • 1 ss melis
  • 2–3 ss vann
Marengs:
  • 2 eggehviter
  • 100 g sukker
Til servering:
  • Skallet av en lime, finrevet
  • 20 g ristede kokoschips
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Curd: Ha alle ingrediensene i en kasserolle, og la det smelte sammen over lav varme. Det må ikke koke. Når curden er tykk, heller du den over i en kanne, som forsegles med plastfolie. La det kjøle helt av i kjøleskapet.
  • 2
    Sett ovnen på 200 °C
  • 3
    Mørdeig: Ha hvetemel, smør, melis og kokosmel i en foodprosessor, og bland til en raspaktig konsistens. Få deigen sammen med hendene, og tilsett vann etter behov. Pakk inn i plastfolie og la det kjøle av i kjøleskapet i 30 minutter.
  • 4
    Rull ut den kalde deigen på et melet bord, og dekk stekepannen med den. Deigen kan gjerne henge litt ut over sidene, siden det vil forhindre at den trekker seg for mye sammen under baking.
  • 5
    Prikk deigen med en gaffel over det hele, legg over et stykke bakepapir og fyll med ris eller bønner for å forbake. Bak i 10 minutter.
  • 6
    Ta ut ris/bønner og bakepapir, og bak videre i 8 minutter. La deigen kjøle litt av.
  • 7
    Hell den kalde curden i terten og sett til side mens du lager marengs.
  • 8
    Marengs: Pisk eggehvitene luftige, og tilsett deretter sukker gradvis mens du pisker. Marengsen skal være fast og blank. Ha marengs i en sprøytepose, og sprøyt ut små topper på curden.
  • 9
    Dryss med kokoschips, og bak terten i ovnen i 15 minutter. Dryss med revet limeskall før servering.
 
Tips:
Det går fint an å lage curden dagen i forveien.
 
 
Le Creuset