Urterøkt poussiner (små kyllinger)

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Urterøkt poussiner (små kyllinger)
Fyll din støpejernsgryte med høy og krydderurter, sett den på grillristen og røyk poussinene eller kyllingene dine. 4 poussiner passer i en gryte på 5,3 L/26 cm.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjærkre
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 poussiner
  • salt og pepper
  • 2 ss rapsolje
  • 2-3 håndfuller med høy
  • 1-2 bunter fersk timian
  • 1-2 bunter fersk rosmarin
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Rengjør poussinene og tilsett salt og pepper både innvendig og utvendig.
  • 2
    Fyll poussinene med litt fersk rosmarin og timian.
  • 3
    Brun poussinene i rapsolje i en stekepanne. Det er hovedsakelig lårene som får farge.
  • 4
    Legg høy, timian og rosmarin i en støpejernsgryte. Legg poussinene ned i gryten, legg på lokk og sett gryten på grillen i 25-30 minutter (kjernetemperatur 70° C).
  • 5
    Ta gryten av varmen og tenn på høyet. La poussinene trekke i 10 minutter under lokk.
  • 6
    Tips:
  • 7
    Hvis du vil lage urterøkte poussiner utenfor grillsesongen, kan du tilberede dem på samme måte på 200° C i 25 minutter i ovnen. 4 poussiner passer i en gryte på 5,3 L/26 cm.