- Fjærkre
Ingredienser
- 4 poussiner
- salt og pepper
- 2 ss rapsolje
- 2-3 håndfuller med høy
- 1-2 bunter fersk timian
- 1-2 bunter fersk rosmarin
-
SLIK GJØR DU
-
1Rengjør poussinene og tilsett salt og pepper både innvendig og utvendig.
-
2Fyll poussinene med litt fersk rosmarin og timian.
-
3Brun poussinene i rapsolje i en stekepanne. Det er hovedsakelig lårene som får farge.
-
4Legg høy, timian og rosmarin i en støpejernsgryte. Legg poussinene ned i gryten, legg på lokk og sett gryten på grillen i 25-30 minutter (kjernetemperatur 70° C).
-
5Ta gryten av varmen og tenn på høyet. La poussinene trekke i 10 minutter under lokk.
-
6Tips:
-
7Hvis du vil lage urterøkte poussiner utenfor grillsesongen, kan du tilberede dem på samme måte på 200° C i 25 minutter i ovnen. 4 poussiner passer i en gryte på 5,3 L/26 cm.