- Mel
Ingredienser
- 4 egg
- 5 dl sukker
- 1 vaniljestang
- 1 ss vaniljeekstrakt
- 600 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 3 dl melk
- 180 g smør
- 100 g mykt smør
- 4 ss melk
- 500 g melis
- 1 klype salt
- 200 g blåbær (friske)
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180 °C.
-
2Varm melken og smøret i en kasserolle til smøret er smeltet. Avkjøl deretter blandingen.
-
3Pisk egg, sukker, vaniljeekstrakt og frøene fra vaniljestangen sammen i en stor skål til det får en lett og luftig konsistens.
-
4Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig i eggeblandingen sammen med den lunkne melk- og smørblandingen.
-
5Tøm deigen i en bradepanne (ikke nødvendig å smøre) og bak kaken i ovnen i 30-35 minutter. Bruk en tannpirker eller strikkepinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
-
6Ta kaken ut av formen når den er ferdigstekt, og avkjøl på rist før du pynter den.
-
7For å lage smørkremen, blander du melis og smør i en stor skål.
-
8Pisk blandingen med en håndmikser ved lav hastighet mens melken tilsettes. Pisk deretter i 5 minutter ved høy hastighet til blandingen er lett og luftig. Tilsett mer melis hvis kremen er for tynn.
-
9Fordel smørkremen jevnt utover den avkjølte kaken, og pynt med blåbærene før servering.