Vaniljekake med blåbær

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Vaniljekake med blåbær
En klassisk og elegant vaniljekake med pynt av smørkrem og blåbær, som smelter på tungen. Kakens saftige konsistens og nøtteaktige smak er helt uimotståelig.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Deig:
  • 4 egg
  • 5 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 600 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 3 dl melk
  • 180 g smør
Smørkrem:
  • 100 g mykt smør
  • 4 ss melk
  • 500 g melis
  • 1 klype salt
  • 200 g blåbær (friske)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C.
  • 2
    Varm melken og smøret i en kasserolle til smøret er smeltet. Avkjøl deretter blandingen.
  • 3
    Pisk egg, sukker, vaniljeekstrakt og frøene fra vaniljestangen sammen i en stor skål til det får en lett og luftig konsistens.
  • 4
    Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig i eggeblandingen sammen med den lunkne melk- og smørblandingen.
  • 5
    Tøm deigen i en bradepanne (ikke nødvendig å smøre) og bak kaken i ovnen i 30-35 minutter. Bruk en tannpirker eller strikkepinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
  • 6
    Ta kaken ut av formen når den er ferdigstekt, og avkjøl på rist før du pynter den.
  • 7
    For å lage smørkremen, blander du melis og smør i en stor skål.
  • 8
    Pisk blandingen med en håndmikser ved lav hastighet mens melken tilsettes. Pisk deretter i 5 minutter ved høy hastighet til blandingen er lett og luftig. Tilsett mer melis hvis kremen er for tynn.
  • 9
    Fordel smørkremen jevnt utover den avkjølte kaken, og pynt med blåbærene før servering.