Varm grønnsaksalat med sitron

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Varm grønnsaksalat med sitron
Gode råvarer gjør hele forskjellen i denne salaten som er full av grønnsaker.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 50 g brokkoli
  • 50 g ertebønner
  • 50 g friske erter
  • 75 g grønn asparges
  • ½ sitron (helst økologisk)
  • 10 g smør
  • 1 grønn tomat
  • 10 g smør
  • 2–3 ss grønnsakskraft
  • salt og pepper
  • Spisskummen
  • 1–2 ss olivenolje
  • Basilikumblader
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skyll brokkolien og skjær i små buketter. Skyll ertebønnene, skjær de store i to. Trim den grønne aspargesen på begge ender. Klem ut ertene.
  • 2
    Ha brokkoli, ertebønner, asparges og erter til forvelling i 2–3 minutter i kokende saltet vann. Sil grønnsakene, skyll og sil godt av.
  • 3
    Rasp det ytre skallet av ½ sitron på den fine skjæresiden og klem ut 2 ss saft.
  • 4
    Smelt smøret i en lav, toughened non-stick stekepanne (22 cm), sauter tomaten og ha i resten av grønnsakene. Tilsett grønnsakene og 2–3 ss grønnsakskraft og varm opp. Smak til med salt, pepper, spisskummen og sitronsaft. Tilsett sitronskallet, hell over olivenolje og server med basilikumblader som du drysser over.