- Grønnsaker
Ingredienser
- 50 g brokkoli
- 50 g ertebønner
- 50 g friske erter
- 75 g grønn asparges
- ½ sitron (helst økologisk)
- 10 g smør
- 1 grønn tomat
- 10 g smør
- 2–3 ss grønnsakskraft
- salt og pepper
- Spisskummen
- 1–2 ss olivenolje
- Basilikumblader
-
SLIK GJØR DU
-
1Skyll brokkolien og skjær i små buketter. Skyll ertebønnene, skjær de store i to. Trim den grønne aspargesen på begge ender. Klem ut ertene.
-
2Ha brokkoli, ertebønner, asparges og erter til forvelling i 2–3 minutter i kokende saltet vann. Sil grønnsakene, skyll og sil godt av.
-
3Rasp det ytre skallet av ½ sitron på den fine skjæresiden og klem ut 2 ss saft.
-
4Smelt smøret i en lav, toughened non-stick stekepanne (22 cm), sauter tomaten og ha i resten av grønnsakene. Tilsett grønnsakene og 2–3 ss grønnsakskraft og varm opp. Smak til med salt, pepper, spisskummen og sitronsaft. Tilsett sitronskallet, hell over olivenolje og server med basilikumblader som du drysser over.