- Nøtter og kjerner
Ingredienser
- ½ kopp (80 g) ferdigkokte ristede kastanjer
- 1 ½ kopper (375 ml) helmelk
- 1 ts (5 ml) vaniljepasta
- Ytre skall fra 1 appelsin
- 1 kanelstang
- 2 ts (10 ml) honning
- 100 g 70 % mørk sjokolade, pluss ekstra for servering
- Kremfløte eller kremlag til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Finhakk kastanjene og legg dem i en mellomstor Le Creuset-gryte. Tilsett melk, vaniljepuré, appelsinskall og kanelstang.
-
2Kok opp melken på middels varme, rør av og til. Slå av varmen og la melken trekke i noen minutter. Tilsett sjokolade og honning i den varme melken og ta ut kanelstangen. Bruk en stavmikser til det den er jevn og fløyelsaktig.
-
3Server varmt i Le Creuset 350 ml krus med kremfløte eller et lag med krem og et sjenerøst dryss revet sjokolade.