Varm sjokolade med kastanjer

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Varm sjokolade med kastanjer
Den perfekte godbiten etter middagen. Denne rike varme sjokoladen med varmende må nytes rolig. Nyt den med smørbrød eller biscotti.
HOVEDINGREDIENSER
  • Nøtter og kjerner
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • ½ kopp (80 g) ferdigkokte ristede kastanjer
  • 1 ½ kopper (375 ml) helmelk
  • 1 ts (5 ml) vaniljepasta
  • Ytre skall fra 1 appelsin
  • 1 kanelstang
  • 2 ts (10 ml) honning
  • 100 g 70 % mørk sjokolade, pluss ekstra for servering
  • Kremfløte eller kremlag til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Finhakk kastanjene og legg dem i en mellomstor Le Creuset-gryte. Tilsett melk, vaniljepuré, appelsinskall og kanelstang.
  • 2
    Kok opp melken på middels varme, rør av og til. Slå av varmen og la melken trekke i noen minutter. Tilsett sjokolade og honning i den varme melken og ta ut kanelstangen. Bruk en stavmikser til det den er jevn og fløyelsaktig.
  • 3
    Server varmt i Le Creuset 350 ml krus med kremfløte eller et lag med krem og et sjenerøst dryss revet sjokolade.