
Vanligvis blir den klassiske, franske retten cassoulet laget med fjærkre, men denne utgaven inneholder utelukkende lekre og smakfulle grønnsaker og tofu. Det betyr at retten er vegansk, og derfor svært klimavennlig.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med Ren Mat.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 400 g tofu eller tempeh skåret i spiseklare stykker
- 1 ss olivenolje
- 1 stor løk, finhakket
- 5 fedd hvitløk, finhakket
- 2 stilker bladselleri, skåret i terninger
- 2 gulrøtter, skåret i terninger
- 600 g gresskar, f.eks. hokkaido, skåret i terninger
- 200 g sopp, f.eks. kantareller eller sjampinjong, skåret i spiseklare stykker
- 1 dl rødvin (kan utelates)
- 3 bokser hvite bønner / Butter beans, drenert og skylt
- 2 tomater, grovhakket
- 2 laurbærblader
- 1 ss frisk salvie, hakket
- 2 ss fersk timian, hakket
- 2 ss fersk persille, hakket
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp en støpejernsgryte på komfyren og tilsett olivenolje. Stek tofu/tempeh til det er gyllent på alle sider
-
2Tilsett løk, hvitløk, bladselleri, gulrot, gresskar og salt og pepper. Stek videre i et par minutter til løkene er møre.
-
3Tilsett sopp og vin og la det steke i et par minutter
-
4Tilsett bønner, tomater, laurbærblader, salvie, timian og persille og kok opp. Hvis retten er for tørr, kan du tilsette litt vann. Tilbered i ytterligere 15 minutter
-
5Smak til med salt og pepper og server med brød