- Grønnsaker
Ingredienser
- 400 g tofu eller tempeh skåret i spiseklare stykker
- 1 ss olivenolje
- 1 stor løk, finhakket
- 5 fedd hvitløk, finhakket
- 2 stilker bladselleri, skåret i terninger
- 2 gulrøtter, skåret i terninger
- 600 g gresskar, f.eks. hokkaido, skåret i terninger
- 200 g sopp, f.eks. kantareller eller sjampinjong, skåret i spiseklare stykker
- 1 dl rødvin (kan utelates)
- 3 bokser hvite bønner / Butter beans, drenert og skylt
- 2 tomater, grovhakket
- 2 laurbærblader
- 1 ss frisk salvie, hakket
- 2 ss fersk timian, hakket
- 2 ss fersk persille, hakket
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp en støpejernsgryte på komfyren og tilsett olivenolje. Stek tofu/tempeh til det er gyllent på alle sider
-
2Tilsett løk, hvitløk, bladselleri, gulrot, gresskar og salt og pepper. Stek videre i et par minutter til løkene er møre.
-
3Tilsett sopp og vin og la det steke i et par minutter
-
4Tilsett bønner, tomater, laurbærblader, salvie, timian og persille og kok opp. Hvis retten er for tørr, kan du tilsette litt vann. Tilbered i ytterligere 15 minutter
-
5Smak til med salt og pepper og server med brød