Vegansk cassoulet

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Vegansk cassoulet
Vanligvis blir den klassiske, franske retten cassoulet laget med fjærkre, men denne utgaven inneholder utelukkende lekre og smakfulle grønnsaker og tofu. Det betyr at retten er vegansk, og derfor svært klimavennlig. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Ren Mat.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 400 g tofu eller tempeh skåret i spiseklare stykker
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stor løk, finhakket
  • 5 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stilker bladselleri, skåret i terninger
  • 2 gulrøtter, skåret i terninger
  • 600 g gresskar, f.eks. hokkaido, skåret i terninger
  • 200 g sopp, f.eks. kantareller eller sjampinjong, skåret i spiseklare stykker
  • 1 dl rødvin (kan utelates)
  • 3 bokser hvite bønner / Butter beans, drenert og skylt
  • 2 tomater, grovhakket
  • 2 laurbærblader
  • 1 ss frisk salvie, hakket
  • 2 ss fersk timian, hakket
  • 2 ss fersk persille, hakket
  • Salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp en støpejernsgryte på komfyren og tilsett olivenolje. Stek tofu/tempeh til det er gyllent på alle sider
  • 2
    Tilsett løk, hvitløk, bladselleri, gulrot, gresskar og salt og pepper. Stek videre i et par minutter til løkene er møre.
  • 3
    Tilsett sopp og vin og la det steke i et par minutter
  • 4
    Tilsett bønner, tomater, laurbærblader, salvie, timian og persille og kok opp. Hvis retten er for tørr, kan du tilsette litt vann. Tilbered i ytterligere 15 minutter
  • 5
    Smak til med salt og pepper og server med brød