Vegansk ertedip

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Vegansk ertedip
Denne kjappe og enkle dippen lager du gjerne 2 dager før og setter i kjøleskapet til den er klar til servering. Passer for veganere, og er også veldig allsidig!
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 200 g frosne erter
  • 1 økologisk lime
  • 1–2 ss tahini (sesammasse)
  • Valgfritt ½ til 1 hvitløksfedd
  • 1 håndfull frisk koriander
  • 1 ts salt
  • Cayennepepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hell kokende vann over ertene og la det stå i noen minutter. Sil av vannet og skyll ertene i kaldt vann.
  • 2
    Skyll limen godt og tørk. Videre rasper du det ytre laget på den fine skjæresiden og klemmer ut saften.
  • 3
    Når erten er avkjølt, moser du dem til pure og har i limesaft, litt av det ytre skallet til en lime, tahini, hvitløk og koriander i en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Smak til med salt og cayennepepper, dryss over det du har igjen av det ytre skallet av en lime og server i en Le Creuset ramekin i stentøy (200 ml).
  • 4
    Kokkens tips: Dippen smaker godt med sprø grønnsaker skåret i stenger eller som bruschetta på små skiver med ciabatta fra brødristeren. Du må gjerne erstatte sesammasse med smør laget av solsikkefrø, cashewnøtter, mandler eller peanøttsmør. Som alternativ til koriander og lime, fungerer basilikum og sitron også veldig bra. Lag gjerne dippen 1–2 dager i forveien og la stå til oppbevaring i kjøleskapet i en lufttett krukke (med et lag olivenolje på toppen).