
Du kjenner sikkert den hawaiiske mattrenden, poke bowl, fra sosiale medier. Retten blir ofte omtalt som «sushi i en skål», siden den tradisjonelt består av rå fisk, ferske grønnsaker og ris, men den kan varieres på flere forskjellige måter. Vår versjon er vegansk og inneholder svart ris, som gir retten et spennende fargespill, krydret dressing og tempeh, som er et velsmakende alternativ til kjøtt. En rett som er innbydende for både øynene og smaksløkene.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med Maria, som står bak nettsiden Vanløse Blues.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 1 håndfull brokkoli, i små buketter og dampet
- 1 dl svart ris, kokt
- 2 dl spisskål, finsnittet
- 1 gulrot, i strimler
- ¼ agurk, i skiver
- 1 dl fersk ananas, i skiver
- 2 ss bønnespirer
- Kimchi, etter smak (kan kjøpes i asiatiske forretninger)
- Tang, etter smak (kan kjøpes i asiatiske forretninger)
- Sesamfrø
Wasabidressing:
- 1 ts wasabipasta (kan kjøpes i asiatiske forretninger)
- 1 ts ristet sesamolje
- 1 ss tamari (minner om soya, men er et glutenfritt alternativ som også inneholder mindre salt)
- 1 lime, saften av denne
Tempeh-spyd:
- 100 g tempeh, i skiver (minner om tofu. Et soyabønneprodukt med høyt innhold av protein, og som brukes som erstatning for kjøtt)
- 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus, kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
- 1 ss tamari
- 1 lime, saften av denne
-
SLIK GJØR DU
-
1Del brokkolien i mindre buketter. Damp brokkolien til de er møre og sett dem til side
-
2Kok risen etter anvisningene på pakken. Sett til side
-
3Pisk sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper
-
4Ha dressingen i en flaske eller i en liten kanne
-
5Rør limesaft, tamari og sriracha sammen og ha tempeh-skivene i denne marinaden i 10 minutter
-
6Sett tempeh-en på trespyd og grill dem på grillpannen i 3–4 minutter
-
7Anrett alle de rå og tilberedte grønnsakene, den kokte risen, ananas, tang og kimchi i en skål
-
8Dryss med sesamfrø
-
9Server med tempeh-spyd og wasabidressing til