- Grønnsaker
Ingredienser
- 1 håndfull brokkoli, i små buketter og dampet
- 1 dl svart ris, kokt
- 2 dl spisskål, finsnittet
- 1 gulrot, i strimler
- ¼ agurk, i skiver
- 1 dl fersk ananas, i skiver
- 2 ss bønnespirer
- Kimchi, etter smak (kan kjøpes i asiatiske forretninger)
- Tang, etter smak (kan kjøpes i asiatiske forretninger)
- Sesamfrø
- 1 ts wasabipasta (kan kjøpes i asiatiske forretninger)
- 1 ts ristet sesamolje
- 1 ss tamari (minner om soya, men er et glutenfritt alternativ som også inneholder mindre salt)
- 1 lime, saften av denne
- 100 g tempeh, i skiver (minner om tofu. Et soyabønneprodukt med høyt innhold av protein, og som brukes som erstatning for kjøtt)
- 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus, kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
- 1 ss tamari
- 1 lime, saften av denne
-
SLIK GJØR DU
-
1Del brokkolien i mindre buketter. Damp brokkolien til de er møre og sett dem til side
-
2Kok risen etter anvisningene på pakken. Sett til side
-
3Pisk sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper
-
4Ha dressingen i en flaske eller i en liten kanne
-
5Rør limesaft, tamari og sriracha sammen og ha tempeh-skivene i denne marinaden i 10 minutter
-
6Sett tempeh-en på trespyd og grill dem på grillpannen i 3–4 minutter
-
7Anrett alle de rå og tilberedte grønnsakene, den kokte risen, ananas, tang og kimchi i en skål
-
8Dryss med sesamfrø
-
9Server med tempeh-spyd og wasabidressing til