
Trenger du inspirasjon til en sunn middag? Bring indisk kokekunst inn på ditt eget kjøkken med en vegetariansk masala.
Garam masala er en krydderblanding som finnes i mange lokale varianter. Den består oftest av pepperkorn, nellik, kanel, muskatnøtt, sorte og grønne kardemommefrø, laurbær og spisskummen. Det finnes gode blandinger i butikkene, men det er også godt mulig å sette sammen og støte sin egen blanding. Husk å riste krydderne før de støtes i morteren, slik at de eteriske oljene trekkes ut og forsterker smaken. Lag gjerne en raita til denne retten. Det kjøler munnen hvis chilien blir for sterk på tungen.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 500 g poteter – skrellet og i store terninger
- 1 blomkål
- 3 løk
- 6 fedd hvitløk
- 1 grønn chili
- 2 ss revet ingefær
- 1 ss olje
- 25 g smør
- 1 ss støtt gurkemeie
- 1½ ss garam masala
- 1½ ts støtte korianderfrø
- 3 modne tomater
- 3 dl grønnsakkraft
- 1½ dl fløte
- 100 g cashewnøtter
- Mynteblader til pynt
Raita:
- ¼ agurk
- ½ mango
- 2 ss finhakket koriander
- 2 ss finhakket mynte
- 3 dl nøytral yoghurt
- 1 ts revet ingefær
- 1 ts støtt koriander
- salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Masala:
-
2Kok potetene nesten møre i lettsaltet vann.
-
3Del blomkålen i buketter og skjær løk, hvitløk, chili og ingefær i tynne strimler.
-
4Tilsett de støtte krydderne og stek til det begynner å dufte. Tilsett hakket tomat og kraft. La det småkoke i ca. 15 minutter.
-
5Vend deretter inn fløte, poteter og blomkål. La alt småkoke til blomkålen er mør. Smak til med salt og pepper og strø til slutt cashewnøtter og mynteblader over retten.
-
6Raita:
-
7Finhakk agurk, mango og urter. Vend det sammen med yoghurten.
-
8Smak til med ingefær, støtt koriander, salt og pepper.