Vegetarisk rispaella

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Vegetarisk rispaella
Paella er en spansk risrett som opprinnelig kommer fra Valencia. På grunn av sin popularitet er paella blitt Spanias mest kjente nasjonalrett, selv om spanjoler ofte helst assosierer retten med Valencia-regionen. Den tradisjonelle paellaen lages med kylling, hare eller andre middelhavsingredienser. Her har vi laget en velsmakende vegetarris, slik at du kan tilsette kjøtt eller sjømat etter din egen smak.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ris og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 ss spansk virgin-olivenolje
  • 1 stor løk, skåret i terninger
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 liten grønn paprika, skåret i terninger
  • 1 liten rød paprika, skåret i terninger
  • 1 ss røkt paprikapulver
  • 1 ss tørkede urter
  • 1 ss puré av soltørkede tomater
  • 300 g paella-ris
  • 1 l varm grønnsaksbuljong
  • En klype safran
  • 1 boks hakkede tomater à 400 g
  • 140 g frosne erter
  • 100 g frosne grønne bønner
  • Havsalt og knust svart pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett paella-pannen på middels varme, tilsett oljen og varm forsiktig. Tilsett løken og stek den i 5 minutter til den begynner å bli myk, deretter tilsetter du hvitløken og steker i ett minutt til.
  • 2
    Tilsett paprikaterninger i pannen før du strør over paprikapulver og urter. La krydderne steke i 1–2 minutter, rør jevnlig for å sikre at de ikke blir svidd.
  • 3
    Rør inn pureen av soltørkede tomater etterfulgt av paella-risen. Rør godt, la all risen dekkes av krydderblandingen.
  • 4
    Hell i 800 ml av buljongen etterfulgt av safran og litt salt og pepper. Tilsett de hakkede tomatene, rør alle ingrediensene godt sammen,
  • 5
    og la det deretter småkoke i 20 minutter på middels til lav varme. Rør regelmessig.
  • 6
    Etter 10 minutter rører du inn de resterende 200 ml av buljongen. Etter 15 minutters koking tilsetter du ertene og de grønne bønnene i den nesten ferdig tilberedte paellaen. Så snart ertene og bønnene er tint og risen er myk, men fremdeles med litt fasthet, tar du paellaen vekk fra varmen. Tilsett mer krydder dersom det er nødvendig.
  • 7
    Tradisjonelt lar du paellaen hvile i 5 minutter før du serverer den rett på bordet og lar alle forsyne seg!
 
Tips til kokken:
Foretrekker du en versjon med sjømat eller kjøtt? Tilsett en blanding av sjømat i løpet av de siste 10 minutter av steketiden eller til all sjømaten er gjennomstekt. For kjøtt som kylling eller hare tilsetter du det i pannen i trinn 2. Først bruner du det og forsetter å tilsette krydder og ris.
 
 
Le Creuset