- Ris og korn
Ingredienser
- 1 ss spansk virgin-olivenolje
- 1 stor løk, skåret i terninger
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 liten grønn paprika, skåret i terninger
- 1 liten rød paprika, skåret i terninger
- 1 ss røkt paprikapulver
- 1 ss tørkede urter
- 1 ss puré av soltørkede tomater
- 300 g paella-ris
- 1 l varm grønnsaksbuljong
- En klype safran
- 1 boks hakkede tomater à 400 g
- 140 g frosne erter
- 100 g frosne grønne bønner
- Havsalt og knust svart pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett paella-pannen på middels varme, tilsett oljen og varm forsiktig. Tilsett løken og stek den i 5 minutter til den begynner å bli myk, deretter tilsetter du hvitløken og steker i ett minutt til.
-
2Tilsett paprikaterninger i pannen før du strør over paprikapulver og urter. La krydderne steke i 1–2 minutter, rør jevnlig for å sikre at de ikke blir svidd.
-
3Rør inn pureen av soltørkede tomater etterfulgt av paella-risen. Rør godt, la all risen dekkes av krydderblandingen.
-
4Hell i 800 ml av buljongen etterfulgt av safran og litt salt og pepper. Tilsett de hakkede tomatene, rør alle ingrediensene godt sammen,
-
5og la det deretter småkoke i 20 minutter på middels til lav varme. Rør regelmessig.
-
6Etter 10 minutter rører du inn de resterende 200 ml av buljongen. Etter 15 minutters koking tilsetter du ertene og de grønne bønnene i den nesten ferdig tilberedte paellaen. Så snart ertene og bønnene er tint og risen er myk, men fremdeles med litt fasthet, tar du paellaen vekk fra varmen. Tilsett mer krydder dersom det er nødvendig.
-
7Tradisjonelt lar du paellaen hvile i 5 minutter før du serverer den rett på bordet og lar alle forsyne seg!