- Grønnsaker
Ingredienser
- 100 g rødkål
- 100 g gulrøtter
- 100 g squash
- 75 g mango
- 2 vårløk
- 1 liten bunt koriander
- 2 ss søt chilisaus
- 1 lime
- 12 stykker rispapir
- 75 g crunchy peanøttsmør
- 1 ss Sriracha
- 1 ss hoisin-saus
- 1 lime, etter smak
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær kålen i tynne strimler. Skrell gulrøttene og skjær den og squashen i tynne staver på ca. 8 cm. Ha alle grønnsakene i en stor skål.
-
2Skjær mango og vårløk i små terninger, og ha dem i skålen sammen med finhakket koriander og finrevet limeskall. Tilsett chilisaus og rør sammen alle ingrediensene.
-
3Bløtgjør rispapiret som anvist på pakken og legg en liten håndfull blandede grønnsaker på den nederste halvdelen av rispapiret. Fold sidene innover og rull sammen for å lage en vårrull. Gjenta prosessen til du har 12 fargerike vårruller.
-
4Lag peanøttsausen rett før servering. Rør sammen alle ingrediensene i en skål til en myk, tykk saus. Hvis du synes sausen er for tykk, kan du tilsette litt vann. Smak ev. til med salt og pepper. Server peanøttsausen sammen med vårrullene og et par skiver lime.