- Svinekjøtt
Ingredienser
- 2 sjalottløk, finhakkede
- 1 ss olivenolje
- 1 stilk sitrongress, skåret i skiver
- 3 fedd hvitløk, presset
- 500 g hakket svinekjøtt
- 2 ss soyasaus
- 1 ss fiskesaus
- 1 ts five spice-krydder
- 1 ss brunt sukker
- 1 ss tomatpure
- 75 ml crème fraîche 18 %
- 75 ml kremost, naturell
- 75 ml majones
- 300 g gulrøtter, grovrevet
- 150 ml hvitvinseddik
- 75 g sukker
- 2 poser nachos eller tortillachips
- En bunt frisk koriander, finhakket
- 2 røde chilier
- 6 vårløker
- 8 syltede chilier
- Chilisaus
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp pannen ved middels varme med olje og stek sjalottløken
-
2Tilsett hvitløk og sitrongress og stek kort
-
3Overfør grønnsakene til en tallerken og sett til side
-
4Brun svinekjøttet på pannen
-
5Tilsett soyasaus, fiskesaus, krydder, sukker, tomatpuré og den stekte blandingen med sjalottløk
-
6Stek til kjøttet er karamellisert
-
7Bland sammen creme fraiche, kremost og majones og sett til side
-
8Varm opp hvitvinseddiken og sukker i en liten kasserolle ved middels varme
-
9Når sukkeret er oppløst, helles laken over de revne gulrøttene
-
10Sylt gulrøttene i 10 minutter
-
11Server kjøtt og syltede gulrøtter sammen med chips, koriander, chilier, vårløk og chilisaus