Vietnamesiske «Banh Mi»-nachos

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Vietnamesiske «Banh Mi»-nachos
Denne oppskriften er inspirert av en populær, vietnamesisk gatemat kalt «banh mi», som betyr hvetebrød. Bak navnet gjemmer det seg en sandwich som kan ha mange variasjoner, men som alltid inneholder krydret kjøtt og syltede gulrøtter. Vi har laget vår egen vri på retten og kombinert de spennende smakene med sprø tortillachips.
HOVEDINGREDIENSER
  • Svinekjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 sjalottløk, finhakkede
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stilk sitrongress, skåret i skiver
  • 3 fedd hvitløk, presset
  • 500 g hakket svinekjøtt
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ts five spice-krydder
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss tomatpure
Dressing:
  • 75 ml crème fraîche 18 %
  • 75 ml kremost, naturell
  • 75 ml majones
Lettsyltede gulrøtter:
  • 300 g gulrøtter, grovrevet
  • 150 ml hvitvinseddik
  • 75 g sukker
Til servering:
  • 2 poser nachos eller tortillachips
  • En bunt frisk koriander, finhakket
  • 2 røde chilier
  • 6 vårløker
  • 8 syltede chilier
  • Chilisaus
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp pannen ved middels varme med olje og stek sjalottløken
  • 2
    Tilsett hvitløk og sitrongress og stek kort
  • 3
    Overfør grønnsakene til en tallerken og sett til side
  • 4
    Brun svinekjøttet på pannen
  • 5
    Tilsett soyasaus, fiskesaus, krydder, sukker, tomatpuré og den stekte blandingen med sjalottløk
  • 6
    Stek til kjøttet er karamellisert
  • 7
    Bland sammen creme fraiche, kremost og majones og sett til side
  • 8
    Varm opp hvitvinseddiken og sukker i en liten kasserolle ved middels varme
  • 9
    Når sukkeret er oppløst, helles laken over de revne gulrøttene
  • 10
    Sylt gulrøttene i 10 minutter
  • 11
    Server kjøtt og syltede gulrøtter sammen med chips, koriander, chilier, vårløk og chilisaus