
Denne oppskriften er inspirert av en populær, vietnamesisk gatemat kalt «banh mi», som betyr hvetebrød. Bak navnet gjemmer det seg en sandwich som kan ha mange variasjoner, men som alltid inneholder krydret kjøtt og syltede gulrøtter. Vi har laget vår egen vri på retten og kombinert de spennende smakene med sprø tortillachips.
HOVEDINGREDIENSER
- Svinekjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Dyp stekepanne m/hjelpehåndtak Toughened Non-Stick
1 949,00 kr.
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 2 sjalottløk, finhakkede
- 1 ss olivenolje
- 1 stilk sitrongress, skåret i skiver
- 3 fedd hvitløk, presset
- 500 g hakket svinekjøtt
- 2 ss soyasaus
- 1 ss fiskesaus
- 1 ts five spice-krydder
- 1 ss brunt sukker
- 1 ss tomatpure
Dressing:
- 75 ml crème fraîche 18 %
- 75 ml kremost, naturell
- 75 ml majones
Lettsyltede gulrøtter:
- 300 g gulrøtter, grovrevet
- 150 ml hvitvinseddik
- 75 g sukker
Til servering:
- 2 poser nachos eller tortillachips
- En bunt frisk koriander, finhakket
- 2 røde chilier
- 6 vårløker
- 8 syltede chilier
- Chilisaus
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp pannen ved middels varme med olje og stek sjalottløken
-
2Tilsett hvitløk og sitrongress og stek kort
-
3Overfør grønnsakene til en tallerken og sett til side
-
4Brun svinekjøttet på pannen
-
5Tilsett soyasaus, fiskesaus, krydder, sukker, tomatpuré og den stekte blandingen med sjalottløk
-
6Stek til kjøttet er karamellisert
-
7Bland sammen creme fraiche, kremost og majones og sett til side
-
8Varm opp hvitvinseddiken og sukker i en liten kasserolle ved middels varme
-
9Når sukkeret er oppløst, helles laken over de revne gulrøttene
-
10Sylt gulrøttene i 10 minutter
-
11Server kjøtt og syltede gulrøtter sammen med chips, koriander, chilier, vårløk og chilisaus