Ingredienser
- 4 briocheboller
- 600 g hakket hjortekjøtt (f.eks. dåhjort, rådyr eller kronhjort)
- 1 rødløk, skåret i skiver
- 2 stk. bøffelmozzarella
- Unge salatblader
- Olivenolje
- 2 eggeplommer
- 1 ts dijonsennep
- 1 dl solsikkeolje
- 0,5 dl olivenolje
- Saften av en lime
- Salt og pepper
- 2 ss chipotle i adobo (fås i velassorterte supermarkeder)
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha eggeplommer, hvitløk og dijonsennep i en bolle. Bland sammen de to typene av olje og tilsett det litt etter litt, samtidig som du pisker. Når all oljen er tilsatt, tilsetter du limesaft og chipotle adobo. Smak til med salt og pepper, og sett til side. Se vårt TIPS nedenfor hvis majonesen skulle skille seg.
-
2Varm opp en grillpanne i støpejern. Del kjøttet i fire porsjoner, og form det til biffer i den ønskede tykkelsen. Krydre med salt og pepper, og plasser kjøttet på grillpannen.
-
3Pensle løkskiver med olje, og krydre dem med salt og pepper. Legg også løkskivene på grillpannen.
-
4Snu biffene når de har en god stekeskorpe, og ha en skive bøffelmozzarella på den stekte siden. La dem steke videre til de er tilberedt slik du vil ha dem, og ta dem av pannen.
-
5Rist burgerbollene kort på grillpannen. Smør dem rikelig med chipotle-majones og fyll dem med salat, biff og grillede løkringer.