Wraps med krydrede kokebananer og svarte bønner

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Wraps med krydrede kokebananer og svarte bønner
Dersom middagen skal være litt annerledes i kveld, så kan du forsøke deg med den spennende kokebananen – også kalt plantain. Frukten er ikke spesielt kjent i Norge, men er svært populær å spise i Afrika og Sør-Amerika. Den har mange bruksmuligheter og kan derfor danne grunnlaget for en masse nye retter. Prøv for eksempel vår lekre, veganske wraps med stekte og krydrede kokebananer. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Maria, som står bak nettsiden Vanløse Blues.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 kokebananer (plantains), store og grønne
  • 1 boks svarte bønner, ferdigkokte
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 ss krydderpasta
  • Tortilla-wraps
  • Fersk koriander
  • Sriracha (asiatisk chilisaus, kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
Afrikansk krydderpasta:
  • 2 ts paprika
  • 1 ts malt svart pepper
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts kanel
  • ¼ ts allehånde
  • ¼ ts malt nellik
  • ¼ ts muskatnøtt, revet
  • ½ ts malt kardemomme
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha alle ingrediensene til krydderpastaen i en skål
  • 2
    Rør sammen pastaen
  • 3
    Ta skallet av kokebananene og skjær dem i diagonale skiver
  • 4
    Ha 1 ss krydderpasta i en skål og sett til side
  • 5
    Vend resten av krydderpastaen med bananskivene
  • 6
    Varm opp grillpannen på middels varme og grill skivene i 3–5 minutter på begge sider til de har tatt farge
  • 7
    Legg skivene på en tallerken og sett til side
  • 8
    Bland bønnene med resten av krydderpastaen og stek dem kort på grillpannen
  • 9
    Ha dem i en skål og sett til side
  • 10
    Stek deretter paprikaen kort på grillpannen
  • 11
    Varm opp wrapsene på grillpannen
  • 12
    Server wrapsene med bønner, paprika, stekte kokebananer, sriracha og fersk koriander