Wraps med sitrusmarinert svineside og rødkålsalat

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Wraps med sitrusmarinert svineside og rødkålsalat
Det beste med denne oppskriften er at den kan gjøres på én grillpanne. Varmen forsegler smaken og gjør mest mulig ut av den svinesidens karamelliserte svor. Serveres best med et friskt glass kald eplesider.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 kg svineside, uten bein
  • 15 g havsalt
TIL MARINADE
  • 1,2 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 2 ss risvinsedikk
  • 1,2 dl soyasaus
  • 2 ss ponzusaus
  • 2 hvitløksfedd, hakket
TIL SYLTEDE AGURKENE
  • ½ agurk, skåret så tynt som mulig
  • 1,25 dl risvinsedikk
  • 2 ss honning
  • Havsalt
TIL SIDERETTER
  • 1 middels stor rød kål, skåret i fine skiver
  • 2 lime, presset
  • 2 ss sesamolje
  • 400 g pak choi
  • 8 wraps, grillet
  • Olivenolje
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Fjern svoren fra svinesiden med en veldig skarp kniv, og ta bort så mye fett som du bare kan. Gni 15 g havsalt inn i svoren på svinekjøttet og sett det på et ovnsbrett belagt med bakepapir. Sett enda et flak med bakepapir på toppen, sammen med enda et ovnsbrett for å legge vekt på svoren. Sett til side.
  • 2
    Skjær opp svinesiden i 6–8 porsjoner. Den enkleste fremgangsmåten er å skjære i to deler på langs og videre i avlange deler fra hver side. Bland sammen appelsinsaft, risvinsedikk, soyasaus, ponzu og hvitløk i en stor bolle. Legg porsjonene med kjøtt ut på fatet og snu tidvis for å marinere. La det marinere i 30 minutter.
  • 3
    Mens det marinerer, setter du ovnen til forvarme på 200 °C°/180 °C varmluft/gassmerke 6.
  • 4
    Sett en Le Creuset firkantet grillpanne (26 cm) over på middels varme. Ta svinekjøttet ut av marinaden, rist av alt det overflødige for å unngå at det svir seg, men behold marinaden til senere. Så snart grillens overflate er varm, drysser du olivenolje over den marinerte siden. Gjør det i porsjoner for å unngå at grillen blir for full. Varmen skal bevares, for å unngå at kjøttet damper. Grill på hver side til du får grillmerker og en god skorpe av smak. Så snart alt svinekjøttet er jevnt stekt, trekker du det av varmen, legger alt kjøttet tilbake på grillen og setter det rett inn i ovnen til steking.
  • 5
    Legg svoren ut i ovnen, samtidig. Stek svinekjøttet i 30–40 minutter, eller til det er gjennomstekt. Øs over resten av marinaden halvveis gjennom. Fjernes fra grillen så snart svinekjøttet er ferdig og settes til side.
  • 6
    Trenger svoren litt ekstra tid for å bli sprø, lar du den steke til du ser at den er gyllen og svært sprø.
  • 7
    Mens svinekjøttet står i ovnen, lager du siderettene. Legg agurkskivene på en skål med risvinseddik, honning og salt. Sett til side i minst 30 minutter.
  • 8
    Legg den tynt skårne rødkålen på en skål med limesaft, sesamolje og en klype havsalt.
  • 9
    Sett grillen til forvarme på middels varme. Stryk over pak choi med et lag olivenolje og salt og stek til du får grillmerker. Sett de tørre wrapsene på grillen til du ser grillmerker.
  • 10
    Server svinekjøttet med sprø svor, rødkålsalat, sylteagurker, pak choi og wraps.