- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 1 kg blåskjell
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 3 stilker bladselleri
- 2 store tomater
- 100 g god niçoise-oliven eller tilsvarende
- 3 dl hvitvin
- Bladpersille
-
SLIK GJØR DU
-
1Gå igjennom blåskjellene og kasser alle som er ødelagte eller åpne, som ikke lukker etter et lite bank mot bordet. Fjern skjegget på baksiden av blåskjellene og skyll dem i kaldt vann.
-
2Finhakk løk, skjær hvitløk og bladselleri i terninger og sauter i 3 ss olivenolje i en gryte. Ta vare på bladene fra sellerien for å pynte med til slutt.
-
3Når løken er klar som glass, har du i oliven og hvitvin. La det surre i et par minutter under lokk før du har grove tomatterninger i gryten.
-
4Ha i blåskjellene og legg på lokket. Beveg på gryten av og til slik at det er litt sirkulasjon rundt blåskjellene, men prøv å holde lokket på så dampen ikke forsvinner.
-
5Etter 3-4 minutter bør blåskjellene ha åpnet seg og være klar til servering. Alle blåskjell som ikke er åpne skal kasseres.
-
6Topp med litt bladpersille og bladene fra bladsellerien. Server med godt brød til.