- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 2 egg
- ½ ts salt
- 2½ dl kjernemelk eller skummet kulturmelk
- 100 g mel
- 75 g fullkornmel
- 1 ts bakepulver
- smør til steking
- 1 fennikel
- 2 dl crème fraîche 9 %
- 1 sitron
- salt og pepper
- 4 ss kapers
- 250 g krepsehaler
- 1 bunt kjørvel
-
SLIK GJØR DU
-
1Pisk alle ingrediensene til blinisene sammen til en tykk pannekakedeig. La deigen hvile i 15 minutter.
-
2Varm opp en blinispanne med litt smør.
-
3Sett en spiseskje deig på pannen av gangen. Stek blinisene til oversiden begynner å boble, vend og stek på den andre siden. Hold blinisene varme.
-
4Skjær roten og toppen av fennikelen, og snitt den fint på mandolin eller rivjern – jo tynnere desto bedre.
-
5Rør crème fraîche sammen med saften fra sitronen, og tilsett salt og nykvernet pepper etter smak.
-
6Legg litt finsnittet fennikel på hver blinis. Legg sitronkrem på toppen, fulgt av kapers og krepsehaler.
-
7Pynt med kjørvel og server.