Blinis med krepsehaler

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Blinis med krepsehaler
Blinis med krepsehaler og sitronkrem gir oss vann i munnen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 egg
  • ½ ts salt
  • 2½ dl kjernemelk eller skummet kulturmelk
  • 100 g mel
  • 75 g fullkornmel
  • 1 ts bakepulver
  • smør til steking
Fyll:
  • 1 fennikel
  • 2 dl crème fraîche 9 %
  • 1 sitron
  • salt og pepper
  • 4 ss kapers
  • 250 g krepsehaler
  • 1 bunt kjørvel
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Pisk alle ingrediensene til blinisene sammen til en tykk pannekakedeig. La deigen hvile i 15 minutter.
  • 2
    Varm opp en blinispanne med litt smør.
  • 3
    Sett en spiseskje deig på pannen av gangen. Stek blinisene til oversiden begynner å boble, vend og stek på den andre siden. Hold blinisene varme.
  • 4
    Skjær roten og toppen av fennikelen, og snitt den fint på mandolin eller rivjern – jo tynnere desto bedre.
  • 5
    Rør crème fraîche sammen med saften fra sitronen, og tilsett salt og nykvernet pepper etter smak.
  • 6
    Legg litt finsnittet fennikel på hver blinis. Legg sitronkrem på toppen, fulgt av kapers og krepsehaler.
  • 7
    Pynt med kjørvel og server.