Tarte tatin er fremdeles en av de mest populære franske dessertene. Her får du oppskriften på klassisk tarte tatin med karamelliserte epler og sprø deig.
Squash er et perfekt supplement til den møre laksen i denne oppskriften på krydret kokoskarri. Den grønne karriens intense smak passer godt til de friske grønnsakene, og bader retten i en krydret kokossaus med et piff av limesaft. Nyt denne karriretten som et helt måltid, eller med dampet ris for å få med all den lekre sausen.
Braisering er ikke kun til kjøtt. I denne oppskriften brukes samme prinsipp til å omdanne tørkede, hvite bønner og grønnsaker til et lekkert, vegetarisk måltid – og du kan godt utelate osten (eller bruke en vegansk osteerstatning) for å gjøre den vegansk. Tilberedningstiden kan virke lang, men det krever ikke mye arbeid. Den trenger tiden for å sikre at retten blir kremaktig og smeltende mør.
Den perfekte formen for å skape fantastiske crêpes og pannekaker som brunes godt og slipper lett. Støpejernet sørger for at varmen distribueres skånsomt og jevnt, for de aller beste resultater. Hvorfor stoppe med pannekaker? Denne pannen er perfekt til steking og bruning av alle slag.
Funksjoner
En ekte arbeidshest: Passer i ovn, på komfyr, induksjonstopp eller under grillelementene.
Mat som smaker fantastisk: Støpejernkonstruksjonen holder på varmen og sørger for jevn steking og bruning. I tillegg holder de deilige rettene dine seg varme på bordet lenger.
Ikke for varmt: Lag mat med en jevn, lav til middels temperatur for å ta best mulig vare på støpejernet ditt.
Eldes med stil: Den innvendige emaljen utvikler en naturlig patina som fungerer som en non-stick-overflate. Finishen har også gode egenskaper for å slippe maten uten at det kreves like mye krydder. Vask produktet kun med vann slik at patinaen kan utvikles.
Høyeste kvalitet: Le Creusets produkter fremstilles av de fineste materialer ved anlegg rundt i verden, noe som sikrer den kvaliteten du forventer fra Le Creuset.
Materiale
Emaljert støpejern
Produsert i
Frankrike
Garanti
Livstidsgaranti
SKU
20136270600460
Ovnens grill
Ovn
Elektrisk
Keramisk kokeplate
Gass
Induksjon
Lengde:
40.2 cm
Bredde:
26.9 cm
Høyde:
5.3 cm
Dybde:
0.7 cm
Lagring
Tåler frys
Pleie
Tåler oppvaskmaskin
Før du bruker produktet
Gled deg til å pakke ut de nye varene dine! (Og pass på å fjerne etiketter og innpakning.)
Vask Le Creuset-produktene i varmt såpevann og skyll og tørk dem grundig.
Matlaging
Beskytt deg – bruk grytevotter når du håndterer varme ting.
Vi anbefaler at du kun bruker Le Creusets silikonredskaper eller redskaper i tre eller varmebestandig plast. IKKE bruk kniver eller metallredskaper, de kan gi riper og merker i emaljeoverflaten.
Bruk produktet på kokeplaten som passer best i størrelse – da varmes maten jevnt og risikoen for å skade håndtakene og sidene reduseres. Dette er spesielt viktig på induksjonstopper: Hvis du bruker kokeplater i feil størrelse risikerer du at platen ikke «kjenner igjen» produktet.
Du får best resultater av å lage mat på lav eller middels varme – selv når du steker eller bruner. Varm pannen gradvis for å få mat som smaker fantastisk og er jevnt stekt. Hvis du må bruke høyere temperaturer bør du senke innstillingen så snart den ønskede temperaturen er nådd.
Ikke gli produktet over kokeplater eller komfyrer med glasstopp. Dette kan forårsake skade på bunnen og glasset. I stedet må du alltid løfte gryten av og på eller over overflaten.
Rengjøring
Vent til produktet er kjølt ned før du vasker det.
Tørk bort eventuelle rester fra basen og sidene. Hvis mat sitter fast, bør du fylle produktet med varmt såpevann og la det stå i bløt i 15 til 20 minutter før du vasker som vanlig.
Ikke bruk grove rengjøringsmidler eller metall, harde, grove eller svært stive vaskesvamper eller koster på noen av overflatene.