Ingredienser
- 450 g hvetemel med lavt gluteninnhold
- 2 ts røkt havsalt
- 2 ts. timianblader
- 50 g sukker
- 10 g tørrgjær
- 100 ml melk
- 4 store egg pluss 1 ekstra til pensling
- 190 g smør i terninger i romtemperatur
-
SLIK GJØR DU
-
1Hell melet i bollen til en mikser med eltekrok. Tilsett salt og timian på den ene siden og sukker på den andre. Tilsett gjæren i siden med sukker. Pisk de tørre ingrediensene sammen.
-
2Varm opp melken til den kjennes varm. Hell melken i de tørre ingrediensene i mikseren og bland med eltekroken til deigen er godt blandet. Med eltekroken på middels hastighet, tilsetter du eggene ett og ett, rører godt etter hvert egg, og blander deigen i 10 minutter.
-
3Tilsett det myke smøret gradvis, noen terninger om gangen, til alt er godt blandet. Det tar ca. 8-10 minutter. Skrap sidene i bollen og legg over et kjøkkenhåndkle. La deigen heve i 1-2 timer eller til den har blitt dobbelt så stor. Sett deigen i kjøleskapet og la den heve i en time til.
-
4Forvarm ovnen til 180°C / 160°C varmluft Smør en Le Creuset 23 cm brødform i støpejern.
-
5Ta bollen ut av kjøleskapet og lett litt mel på kjøkkenbenken eller der du knar deigen. Ha deigen over på arbeidsflaten og bank den lett sammen. Del opp 8 boller deig, ca. 120 g. hver. Bruk en kniv eller deigskrape til å kutte. Form dem til fine, faste boller og rull dem ut med håndflaten. Legg dem på den forberedte brødformen, dekk til med et kjøkkenhåndkle og la dem heve i ytterligere 30 minutter.
-
6Pisk et egg med en gaffel, bland inn litt melk og pensle deigen med blandingen. Dryss over litt ekstra røkt salt og revet timian. Stek brødet i 30-35 minutter til overflaten er gyllen. Ta brødet ut av ovnen og la det avkjøles i 15 minutter. Serveres gjerne mens det er varmt med saltet smør.