Brød med røkt salt og timian

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Brød med røkt salt og timian
Et herlig brød med røkt salt og timian. Et nydelig hjemmebakt brød, som er mykt inni og md en deilig salt skorpe.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 450 g hvetemel med lavt gluteninnhold
  • 2 ts røkt havsalt
  • 2 ts. timianblader
  • 50 g sukker
  • 10 g tørrgjær
  • 100 ml melk
  • 4 store egg pluss 1 ekstra til pensling
  • 190 g smør i terninger i romtemperatur
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hell melet i bollen til en mikser med eltekrok. Tilsett salt og timian på den ene siden og sukker på den andre. Tilsett gjæren i siden med sukker. Pisk de tørre ingrediensene sammen.
  • 2
    Varm opp melken til den kjennes varm. Hell melken i de tørre ingrediensene i mikseren og bland med eltekroken til deigen er godt blandet. Med eltekroken på middels hastighet, tilsetter du eggene ett og ett, rører godt etter hvert egg, og blander deigen i 10 minutter.
  • 3
    Tilsett det myke smøret gradvis, noen terninger om gangen, til alt er godt blandet. Det tar ca. 8-10 minutter. Skrap sidene i bollen og legg over et kjøkkenhåndkle. La deigen heve i 1-2 timer eller til den har blitt dobbelt så stor. Sett deigen i kjøleskapet og la den heve i en time til.
  • 4
    Forvarm ovnen til 180°C / 160°C varmluft Smør en Le Creuset 23 cm brødform i støpejern.
  • 5
    Ta bollen ut av kjøleskapet og lett litt mel på kjøkkenbenken eller der du knar deigen. Ha deigen over på arbeidsflaten og bank den lett sammen. Del opp 8 boller deig, ca. 120 g. hver. Bruk en kniv eller deigskrape til å kutte. Form dem til fine, faste boller og rull dem ut med håndflaten. Legg dem på den forberedte brødformen, dekk til med et kjøkkenhåndkle og la dem heve i ytterligere 30 minutter.
  • 6
    Pisk et egg med en gaffel, bland inn litt melk og pensle deigen med blandingen. Dryss over litt ekstra røkt salt og revet timian. Stek brødet i 30-35 minutter til overflaten er gyllen. Ta brødet ut av ovnen og la det avkjøles i 15 minutter. Serveres gjerne mens det er varmt med saltet smør.
 
Tips: Dette brødet bør lages med en mikser med eltekrok og ikke for hånd.
 
 
Le Creuset