- Brød og korn
Ingredienser
- Skall og saft fra 2 pressede sitroner
- 240 g hvetemel med lavt gluteninnhold
- 1 ts bakepulver
- ½ teskje natron
- ½ ts fint salt
- 120 g smør i romtemperatur
- 200 g sukker (helst fint)
- 3 store egg
- 125 ml sitronsaft
- 125 ml melk
- 50 g pistasjnøtter, stekt og grovhakket, pluss ekstra til servering
- 150 g sukker
- Saft fra 3 sitroner pluss saften til kakedeigen
- 125 ml vann
- 150 g melis
- 30 ml melk
- Skallet fra 1 sitron
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180°C / 160°C varmluft
-
2Til sitron-sirupen: Ha sukkeret og saften fra 3 sitroner i en gryte med vann og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke på lav varme i 10 minutter.
-
3Til sitronglasuren sikter du melis i en mellomstor bolle, tilsetter melken sakte og blander til du har en jevn glasur. Tilsett skallet fra 1 sitron, bland og sett til side.
-
4Smør en Le Creuset 23 cm brødform i støpejern. Sikt mel, bakepulver, natron og salt sammen og sett til side. Ha sukker og sitronskall i en bolle og bland skallet inn i sukkeret for å frigjøre maksimalt med smak.
-
5Pisk smør, sukker og sitronskall sammen med en stavmikser til det er lett og luftig. Tilsett eggene ett om gangen, og husk å røre godt mellom eggene for å blande dem godt inn i blandingen. Tilsett melblandingen etterfulgt av melk og sitronsaft og pisk til alt er blandet. Til slutt har du i de hakkede pistasjnøttene i blandingen.
-
6Hell røren i brødformen og stek i 45 minutter til den er lett gylden og ingenting fester seg når du stikker i noe spisst. Ta den ut av ovnen og hell over den avkjølte sitron-sirupen.
-
7Avkjøl helt før du tar den ut av brødformen og hell over sitronglasur. Dryss over ekstra hakkede pistasjnøtter hvis du vil.