- Kjøtt
Ingredienser
- 1 x 1,5 kg frittgående eller økologisk kylling
- 75 g myknet saltet smør
- 1 ss roseharissa
- 1 liten, bevart sitron, finhakket
- 1 sitronsaft og skall
- Fersk majones og stekepoteter (valgfritt)
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 190 °C vifte/gass-merke 6.
-
2Ha smør, harissa, finhakket, bevart sitron og sitronskall i en bolle og pisk godt sammen for å lage en pasta. Krydre med pepper.
-
3Løsne skinnet på kyllingbrystene, og bruk en palettkniv til å forsiktig trykke 3⁄4 av smørblandingen under huden (prøv å unngå å rive i huden). Spre resten av smøret over kyllingen, og sørg for at bena er godt tildekket.
-
4Legg kyllingen i en 24 cm lang kokkepanne med Toughened non-stick og hell over sitronsaft. Sett lokket på pannen og sett det i ovnen i 40 minutter.
-
5Ta av lokket og rør kyllingen.
-
6Gå tilbake til ovnen uten lokk og stek i ytterligere 20 minutter til skinnet er sprø og saftene er klare.
-
7La det hvile i pannen i 10 minutter, og skjær det opp og server med fersk majones og poteter.