- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 1 ss (15 ml) olje
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 mild rød chili, finhakket
- 500 g kongereker med rå skall
- 8 kamskjell
- 100 g blekksprutringer
- 4 ansjoser i olivenolje, hakket
- 1 ss (15 ml) kapers, hakket
- 150 g cherrytomater, halvert
- 500 g fersk linguini
- 1 bunt frisk persille
- Salt og pepper etter smak
-
SLIK GJØR DU
-
1Legg en Toughened Non-Stick 24 cm Chef Pan på middels varme og tilsett olje, hvitløk og chili. Stek i noen minutter, og fjern fra pannen.
-
2Tilsett kokende vann i pannen (over middels varme) og tilsett linguini med en dråpe olje og en klype salt og stek i 3 minutter. Ha lokket på pannen, hell av vannet i en kopp og legg pastaen i en bolle.
-
3Sett pannen tilbake på middels varme med resten av oljen. Tilsett blekksprutringene og stek i et par minutter. Tilsett deretter kamskjellene og rekene og stek i ytterligere 2 minutter.
-
4Tilsett ansjos, kapers, cherrytomater og stek til rekene er rosa.
-
5Tilsett linguini i pannen pluss 3–4 spiseskjeer av det reserverte pastavannet og kok i ytterligere 3 minutter med lokket på.
-
6Krydre og pynt med hakket persille og server i pastaboller.