Beskytt deg – bruk alltid grytevotter når du håndterer varme ting.
Vi anbefaler at du bruker Le Creusets silikonredskaper eller varmebestandige redskaper i tre eller plast. Redskaper i metall kan også brukes, med varsomhet. Ikke bruk dem med overdreven kraft eller til å skrape på non-stick-overflater. Unngå å slå metallredskaper mot toppkanten av non-stick-belagte produkter for å unngå skade. IKKE bruk håndholdte elektriske eller batteridrevne visper eller miksere, kniver eller skarpe verktøy og redskaper i non-stick-belagte panner da de kan skade overflaten.
Bruk produktet på kokeplaten som passer best i størrelse – da varmes maten jevnt og risikoen for å skade håndtakene og sidene reduseres. Dette er spesielt viktig på induksjonstopper: Hvis du bruker kokeplater i feil størrelse risikerer du at platen ikke «kjenner igjen» produktet.
Du får best resultater av å lage mat på lav eller middels varme – selv når du steker eller bruner. Varm produktet gradvis for å få mat som smaker fantastisk og er jevnt stekt. Hvis du må bruke høyere temperaturer bør du senke innstillingen så snart du har fått den temperaturen du trenger.
For å lage mat uten fett varmer du opp gryten på middels varme i omtrent 2 minutter. Så kan du legge på maten din.
Ikke la den stå uten tilsyn eller la den tørre non-stick-overflaten overopphetes. Det kan skade produktet.
Når du lager mat på induksjonstopp bør du unngå å bruke «boost»-funksjonen. Denne bør kun brukes for å varme store mengder vann på kort tid.
Hvis du bruker salt, må du ikke helle dette direkte på overflaten i rustfritt stål. For å unngå skade bør saltet tilsettes en varm matlagingsvæske eller mat.
For å oppnå best resultat bør du sette det på en hylle eller rist.
Du må aldri sette produktet nederst i ovnen – det kan øke temperaturen og føre til raskere og ukontrollert steking og skade produktet.
Når du bruker den under grillen må du alltid ha minst 5 cm mellomrom mellom varmekilden og toppen av produktet.