Husk: bruk alltid grytekluter når du håndterer noe varmt.
Vi anbefaler at du bruker Le Creuset silikonredskaper eller redskaper i tre eller varmebestandig plast. Metallredskaper kan også brukes, men vær forsiktig. Ikke bruk kraft eller skrap dem over non-stick-overflaten. Unngå å slå metallredskaper mot kanten av produkter med non-stick belegg for å unngå skade. IKKE bruk håndholdte elektriske eller batteridrevne visper eller blendere, kniver eller skarpe redskaper og tilbehør på non-stick belegg. Det kan skade overflaten.
Bruk produktet på den kokeplaten som er mest mulig lik størrelsen. Da tilberedes maten jevnt, og det begrenser risikoen for å skade håndtak og sider. Dette er spesielt viktig på induksjonsplater: Bruker du en plate med feil størrelse, er det en risiko for at komfyren ikke "gjenkjenner" produktet.
Når du lager mat uten fett, må du forvarme produktet til middels varme i ca. 2 minutter. Deretter kan du ha i maten.
Hold alltid et øye med pannen eller gryten din. En tørr non-stick overflate må ikke overopphetes. Det kan forårsake skade.
Tilberedning av ingredienser med lavt røykepunkt ved høye temperaturer kan gi flekker i bunnen av produktet.
Ved matlaging på induksjonskomfyr bør du unngå å bruke "boost"-funksjonen, da den kun skal brukes til rask oppvarming av store mengder vann.
Dra aldri produktet over en komfyr med glassoverflate. Det kan skade både bunnen av produktet og komfyren. Løft produktet av og på kokeplaten eller blusset.
For best resultat, plasser produktet på en plate eller rist.
Plasser aldri produktet direkte på bunnen i ovnen. Det kan øke temperaturen og føre til en raskere, ukontrollert kokeprosess som kan forårsake skade.
Når produktet brukes under grillfunksjonen i ovnen, må du alltid sørge for at avstanden er minst 5 cm mellom varmekilden og toppen av produktet.
For å beskytte og forhindre skade på overflaten, må den kun brukes ved lav eller middels varme. Bruk aldri dette produktet på høy varme.