Tarte tatin er fremdeles en av de mest populære franske dessertene. Her får du oppskriften på klassisk tarte tatin med karamelliserte epler og sprø deig.
Squash er et perfekt supplement til den møre laksen i denne oppskriften på krydret kokoskarri. Den grønne karriens intense smak passer godt til de friske grønnsakene, og bader retten i en krydret kokossaus med et piff av limesaft. Nyt denne karriretten som et helt måltid, eller med dampet ris for å få med all den lekre sausen.
Braisering er ikke kun til kjøtt. I denne oppskriften brukes samme prinsipp til å omdanne tørkede, hvite bønner og grønnsaker til et lekkert, vegetarisk måltid – og du kan godt utelate osten (eller bruke en vegansk osteerstatning) for å gjøre den vegansk. Tilberedningstiden kan virke lang, men det krever ikke mye arbeid. Den trenger tiden for å sikre at retten blir kremaktig og smeltende mør.
Den ovale gryten er like allsidig som den runde klassikeren. Den er også stor nok til å romme et helt lammelår og smal nok til at du får plass til tilbehøret ved siden av i ovnen. Med denne basisgryten for alle kokker kan du skape imponerende retter som er proppfulle av smak, uansett hva som står på menyen.
Funksjoner
Holder seg kjølig: Den varmebestandige knotten (opptil 260 °C) er designet for å gi bedre grep, selv når du bruker grytevotter for å løfte lokket.
Rask vask: En lett emaljert innside gjør den lettere å vaske.
En drøm å håndtere: Takket være de store håndtakene kan du lett flytte den fra komfyr til ovn til bord, også når du bruker grytevotter.
En ekte arbeidshest: Passer i ovn, på komfyr, induksjonstopp eller under grillelementene.
Mat som smaker fantastisk: Støpejernkonstruksjonen holder på varmen og sørger for jevn steking og bruning. I tillegg holder de deilige rettene dine seg varme på bordet lenger.
Stenger fuktigheten inne: Det tettsittende lokket bidrar til å holde på fuktigheten og bevare smaken - for perfekt tilberedt mat.
Lett grep: De stilige og komfortable håndtakene gjør produktet trygt å løfte.
Alle regnbuens farger: Sortimentet vårt er tilgjengelig i et stort utvalg livlige farger og vil sette litt ekstra farge på kjøkkenet ditt.
Ikke for varmt: Lag mat med en jevn, lav til middels temperatur for å ta best mulig vare på støpejernet ditt.
Valget er ditt: Tilgjengelig i flere størrelser slik at alle kjøkkenbehovene dine blir møtt.
Høyeste kvalitet: Le Creusets produkter fremstilles av de fineste materialer ved anlegg rundt i verden, noe som sikrer den kvaliteten du forventer fra Le Creuset.
Materiale
Emaljert støpejern
Produsert i
Frankrike
Garanti
Livstidsgaranti
SKU
21178402202430
Ovnens grill
Ovn
Elektrisk
Keramisk kokeplate
Gass
Induksjon
Kapasitet:
13.9 L
Lengde:
49.5 cm
Bredde:
32.6 cm
Høyde:
23.2 cm
Dybde:
16.3 cm
Lagring
Tåler frys
Før du bruker produktet
Gled deg til å pakke ut de nye varene dine! (Og pass på å fjerne etiketter og innpakning.)
Vask Le Creuset-produktene i varmt såpevann og skyll og tørk dem grundig.
Matlaging
Beskytt deg – bruk grytevotter når du håndterer varme ting.
Vi anbefaler at du kun bruker Le Creusets silikonredskaper eller redskaper i tre eller varmebestandig plast. IKKE bruk kniver eller metallredskaper, de kan gi riper og merker i emaljeoverflaten.
Bruk produktet på kokeplaten som passer best i størrelse – da varmes maten jevnt og risikoen for å skade håndtakene og sidene reduseres. Dette er spesielt viktig på induksjonstopper: Hvis du bruker kokeplater i feil størrelse risikerer du at platen ikke «kjenner igjen» produktet.
Du får best resultater av å lage mat på lav eller middels varme – selv når du steker eller bruner. Varm pannen gradvis for å få mat som smaker fantastisk og er jevnt stekt. Hvis du må bruke høyere temperaturer bør du senke innstillingen så snart den ønskede temperaturen er nådd.
Ikke gli produktet over kokeplater eller komfyrer med glasstopp. Dette kan forårsake skade på bunnen og glasset. I stedet må du alltid løfte gryten av og på eller over overflaten.
Rengjøring
Vent til produktet er avkjølt før du starter rengjøringen.
Fjern eventuelle matrester fra bunnen og sidene av produktet. Hvis det er fastbrente matrester, fyller du produkter med varmt såpevann og lar det stå i 15-20 minutter før du vasker opp som vanlig.
Ikke bruk skuremidler eller veldig stive svamper eller børster på noen av overflatene.
Tørk grundig etter vask og oppbevar det på et tørt sted.
Selve gryten: Gryter med håndtak i støpejern eller fenol tåler oppvaskmaskin. Men gjentatte vask i maskinen kan føre til slitasje på emaljen.
Grytelokket: Lokk med knott i rustfritt stål eller fenol tåler oppvaskmaskin. Lokk med gull-, iriserende-, kobber- eller sort nikkel-knott bør håndvasket for å bevare finishen.