Husk: bruk alltid grytekluter når du håndterer noe varmt.
Vi anbefaler at du bruker Le Creuset silikonredskaper eller redskaper i tre eller varmebestandig plast. Metallredskaper kan også brukes, men vær forsiktig. Ikke bruk kraft eller skrap dem over non-stick-overflaten. Unngå å slå metallredskaper mot kanten av produkter med non-stick belegg for å unngå skade. IKKE bruk håndholdte elektriske eller batteridrevne visper eller blendere, kniver eller skarpe redskaper og tilbehør på non-stick belegg. Det kan skade overflaten.
Bruk produktet på den kokeplaten som er mest mulig lik størrelsen. Da tilberedes maten jevnt, og det begrenser risikoen for å skade håndtak og sider. Dette er spesielt viktig på induksjonsplater: Bruker du en plate med feil størrelse, er det en risiko for at komfyren ikke "gjenkjenner" produktet.
Når du lager mat uten fett, må du forvarme produktet til middels varme i ca. 2 minutter. Deretter kan du ha i maten.
Hold alltid et øye med pannen eller gryten din. En tørr non-stick overflate må ikke overopphetes. Det kan forårsake skade.
Ved matlaging på induksjonskomfyr bør du unngå å bruke "boost"-funksjonen, da den kun skal brukes til rask oppvarming av store mengder vann.
Hvis du bruker salt, ikke strø det direkte på en overflate av rustfritt stål. For å unngå skade tilsetter du det til varm væske eller mat.
For best resultat, plasser produktet på en plate eller rist.
Plasser aldri produktet direkte på bunnen i ovnen. Det kan øke temperaturen og føre til en raskere, ukontrollert kokeprosess som kan forårsake skade.
Når produktet brukes under grillfunksjonen i ovnen, må du alltid sørge for at avstanden er minst 5 cm mellom varmekilden og toppen av produktet.
For å beskytte og forhindre skade på overflaten, må den kun brukes ved lav eller middels varme. Bruk aldri dette produktet på høy varme.