- Frukt
Ingredienser
- 250 g mel
- 3 dl melk
- 3 ss rapsolje
- 2 egg
- 1 ss sukker
- 1 knivsodd salt
- smør til steking
- 1½ dl vann
- 250 g sukker
- 2 håndfuller med nyperoseblader
- 600 g jordbær
- 3 dl crème fraîche eller seterrømme
-
SLIK GJØR DU
-
1Visp sammen melk, sukker, salt og mel.
-
2Tilsett rapsolje og eggene enkeltvis. Fortsett å vispe til deigen er helt jevn.
-
3La deigen hvile i 30 minutter før du steker pannekakene i litt smør på en blinispanne i 1–2 minutter på hver side.
-
4Hell vann og sukker i en gryte. Kok i 5–10 minutter til boblene i sirupen blir tykkere – dette er et tegn på at sirupen er ferdig.
-
5Tilsett mesteparten av nyperosebladene og la sirupen trekke i minst 10 minutter.
-
6Fjern hamsen på jordbærene og bland inn 2–3 ss sirup samt noen nyperoseblader. La dem gjerne stå og trekke en stund for å ta mer smak.
-
7Server de varme pannekakene med jordbær, sirup og litt crème fraîche.
-
8Tips:
-
9Lag deigen hjemme og hell den over i en frysepose, hvis du planlegger å tilberede en sommermiddag over bål på stranden. Klipp et lite hull i et hjørne av posen slik at du lett kan helle ut riktig mengde deig for hver pannekake.