Pannekaker med jordbær og nyperosesirup

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Pannekaker med jordbær og nyperosesirup
Hvis du likevel har fyrt opp grillen, så er det kanskje plass til en sommerdessert med pannekaker og jordbær.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 250 g mel
  • 3 dl melk
  • 3 ss rapsolje
  • 2 egg
  • 1 ss sukker
  • 1 knivsodd salt
  • smør til steking
Tilbehør:
  • 1½ dl vann
  • 250 g sukker
  • 2 håndfuller med nyperoseblader
  • 600 g jordbær
  • 3 dl crème fraîche eller seterrømme
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Visp sammen melk, sukker, salt og mel.
  • 2
    Tilsett rapsolje og eggene enkeltvis. Fortsett å vispe til deigen er helt jevn.
  • 3
    La deigen hvile i 30 minutter før du steker pannekakene i litt smør på en blinispanne i 1–2 minutter på hver side.
  • 4
    Hell vann og sukker i en gryte. Kok i 5–10 minutter til boblene i sirupen blir tykkere – dette er et tegn på at sirupen er ferdig.
  • 5
    Tilsett mesteparten av nyperosebladene og la sirupen trekke i minst 10 minutter.
  • 6
    Fjern hamsen på jordbærene og bland inn 2–3 ss sirup samt noen nyperoseblader. La dem gjerne stå og trekke en stund for å ta mer smak.
  • 7
    Server de varme pannekakene med jordbær, sirup og litt crème fraîche.
  • 8
    Tips:
  • 9
    Lag deigen hjemme og hell den over i en frysepose, hvis du planlegger å tilberede en sommermiddag over bål på stranden. Klipp et lite hull i et hjørne av posen slik at du lett kan helle ut riktig mengde deig for hver pannekake.