- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 250 g bokhvetemel, evt. hvetemel
- 2 egg
- 2 ss olje
- 1 knivsodd salt
- 2½ dl vann
- 1 dl melk
- smeltet smør til steking
- 2½ dl crème fraîche 9 %
- 200 g fløteost
- 1 økologisk lime
- salt og pepper
- 6 skiver røykelaks
- 6 ss ørretrogn
- 1 bunt kjørvel
-
SLIK GJØR DU
-
1Pisk bokhvetemel, egg, olje og salt sammen i en stor bolle.
-
2Tilsett vann og melk litt etter litt mens du fortsetter å piske til du har en glatt deig. La deigen hvile i 30 minutter.
-
3Pisk deigen sammen, og stek tynne crêpes på en varm støpejernspanne (gjerne en pannekakepanne) i litt smeltet smør.
-
4Rør crème fraîchen sammen med fløteosten til fyllet. Tilsett saft og revet skall av en lime, og smak til med salt og pepper.
-
5Anrett pannekakene med røykelaks, ørretrogn og fløteostkrem, og pynt med kjørvel.
-
6Tips:
-
7Server eventuelt de pannekakene som blir til overs med skinke, speilegg og revet ost.