- Nøtter og kjerner
Ingredienser
- 150 g usaltet nøtteblanding (cashewnøtter, hasselnøtter, valnøtter og mandler)
- 30 g hveteflak
- 30 g kokosflak
- 30 g solsikkefrø
- 30 g chiafrø
- 1 spiseskje linfrø
- 30 g kokosolje
- 1 ss honning
- ½ malt vanilje
- ½ ss kanel
- 1 ts salt
- 30 g lyse rosiner eller finhakket tørket frukt
- Friske bær, yoghurt og agavesirup til servering
- Friske bær, yoghurt og agavesirup
-
SLIK GJØR DU
-
1Grovhakket nøtteblanding. Varm opp en Le Creuset panne med non-stick belegg og rist nøtteblanding, hveteflak, kokosflak, solsikkefrø, chiafrø og linfrø over middels varme i omtrent 10 minutter, mens du rører rundt. Tilsett vanilje, kanel og kokosolje og rist videre i 2–3 minutter.
-
2Spre kornet ut på en fjøl eller et bakebrett med bakepapir og la stå til avkjøling i omtrent 20 minutter. Tilsett litt salt og bland lyse rosiner sammen med tørket frukt (valgfritt). Ristet frokostblanding holder seg best i en tett krukke med skrulokk i omtrent tre uker.
-
3Beregn omtrent 75 g friske bær til hver porsjon (f.eks. jordbær, bringebær, blåbær og bjørnebær), skyll etter behov og del store bær i to. Gjør 100–150 g yoghurt litt søtere i smaken med ½ ss agavesirup, hell i en Le Creuset bolle til frokostblanding og pynt med bær og 50 g knasende korn. Serveres med en gang.