Butter chicken

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Butter chicken
Lag take-away-favoritten Butter Chicken med safranris og flatbrød.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ris og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Marinade:
  • 800 g kyllinglårfilet
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 ss finraspet hvitløk
  • 1 ss finraspet ingefær
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt spisskummen
  • ½ ts malt chili
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje til steking
Saus:
  • 2 ss smør
  • 1 løk
  • 1 ½ ss finraspet hvitløk
  • 1 ss finraspet ingefær
  • 1 ½ ts garam masala
  • 1 ½ ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • ½ ts kanel
  • ½ - 1 ts malt chili (etter ønsket styrke)
  • 1 boks hakkede tomater (400 g)
  • 1 ss sukker
  • 1 dl vann
  • 3 dl fløte
  • 1-2 ss smør
  • ½ sitron, smak til
  • salt, smak til
  • 1 håndfull cashewnøtter, til servering
  • 1 håndfull frisk koriander, til servering
  • mangochutney, til servering
Safranris:
  • 250 g basmatiris
  • 3 ss smør
  • ½ g safran
  • 1 ½ ts halvsalt
  • 4 ½ dl vann
Myke flatbrød:
  • 350 g hvetemel + ekstra til utkjevling
  • 1 ss havsalt
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dd olivenolje + til pensling
  • 2 ½ dl yoghurt naturell
  • 1 ss flytende honning
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Marinade:
  • 2
    Del kyllinglårfiletene i mindre biter, ca 4-5 cm. Bland yoghurten med finraspet hvitløk og ingefær, og resten av krydderne til marinaden. Legg kyllingen i marinaden og bland godt. Mariner minst en time, men gjerne over natta (i kjøleskap)!
  • 3
    Saus:
  • 4
    Varm smør i en stor jerngryte ved medium varme. La smøret brunes såvidt. Skjær løk i halvmåner. Surr løken i smøret et par minutter, til den er myk og blank. Tilsett hvitløk og ingefær. Surr videre 1-2 minutter.
  • 5
    Tilsett alle de tørre krydderne. Bland godt sammen. Tilsett så hakkede tomater, sukker og vann. La det småputre 10 minutter. Øs alt over i en foodprocessor/blender, eller bruk en stavmikser. Bland sammen til en jevn saus. Tilsett fløten og kjør sammen. Sett sausen til side.
  • 6
    I samme gryte tilsetter du en liten skvett olje. Stek litt og litt av kyllingen av gangen. Det gjør ikke noe om marinaden svir seg litt. Når du har stekt all kyllingen har du resten av marinaden oppi gryta, sammen med sausen.
  • 7
    Gi det et forsiktig oppkok, skru ned temperaturen og sett på lokk. La det småputre 30 - 45 minutter.
  • 8
    Mens det småkoker, lager du safranrisen og myke flatbrød.
  • 9
    Når sausen har kokt inn, smaker du til retten med litt sitronsaft og eventuelt salt. Tilsett en god klatt smør og la det smelte inn i sausen. Topp med litt ekstra yoghurt, hakkede cashewnøtter og frisk koriander. Server med safranris, myke flatbrød og mangochutney.
  • 10
    Safranris:
  • 11
    Skyll risen flere ganger under rennende kaldt vann til vannet er helt klart. Finn frem en medium stor kjele med lokk. Smelt smøret på middels til lav varme. Ha i safranen, og fres i 1–2 minutter i smøret.
  • 12
    Ha risen, vannet og saltet i kjelen. Legg på lokket, og gi det et oppkok.
  • 13
    Skru ned varmen til 1-2. La risen småputre i nøyaktig 12 minutter.
  • 14
    Trekk av varmen, og la risen stå helt urørt med lokket på i 15–20 minutter. Rør rundt i risen med en gaffel.
  • 15
    Myke flatbrød:
  • 16
    Bland sammen mel, havsalt og bakepulveret i en stor bakebolle. Tilsett olivenolje, yoghurt og honning. Rør sammen med en sleiv eller slikkepott.
  • 17
    Dryss litt mel på en kjøkkenbenk, og vipp deigen ut av bollen. Elt deigen for hånd i 5 minutter, eller til den er smidig og fin. Del den i fire, og la dem hvile i 15–20 minutter under et kjøkkenhåndkle.
  • 18
    Kjevle ut til cirka ½ cm tykke flate brød. Pensle dem med olivenolje på begge sider.
  • 19
    Stek flatbrødene på middels til høy varme i en jernpanne. De skal bli gyllenbrune og få fin stekeskorpe på begge sider, ca 3-4 minutter.