- Grønnsaker
- Melkeprodukter
- Frukt
Ingredienser
- 8 modne små- eller 6 mellomstore/store fersken – delt i to og fire, uten stein.
- Extra virgin olivenolje, til servering
- Havsalt og nykvernet sort pepper etter smak
- 4 store, modne tomater
- 2 Fior di Latte mozzarella-kuler
- Friske basilikumblader til pynt
- Hvit balsamico-eddik til å dryppe over
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C varmluft).
-
2Legg de halve og kvarte fersknene i en 26 cm firkantet Le Creuset-form og drypp over med olivenolje. Krydre med salt og sort pepper. Stek på øverste hylle i ovnen i 20 minutter. Ta ut av ovnen og la den avkjøles litt.
-
3Skjær opp tomatene og legg dem på et serveringsfat. Tilsett krydder og drypp over med olivenolje. Legg over de stekte ferskenene. Riv opp Fior di Latte-mozzarellaen og dryss over noen basilikumblader. Server! Drypp til slutt over litt ekstra olivenolje, hvit balsamico og litt krydder. Server salaten med varmt brød.