Caprese-salat med stekt fersken

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Caprese-salat med stekt fersken
En vri på den klassiske Caprese-salaten. Denne oppskriften er den ultimate feiringen av sommerens ingredienser med saftige, søte ristede fersken, solmodne tomater og kremet mozzarella.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
  • Melkeprodukter
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 8 modne små- eller 6 mellomstore/store fersken – delt i to og fire, uten stein.
  • Extra virgin olivenolje, til servering
  • Havsalt og nykvernet sort pepper etter smak
  • 4 store, modne tomater
  • 2 Fior di Latte mozzarella-kuler
  • Friske basilikumblader til pynt
  • Hvit balsamico-eddik til å dryppe over
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C varmluft).
  • 2
    Legg de halve og kvarte fersknene i en 26 cm firkantet Le Creuset-form og drypp over med olivenolje. Krydre med salt og sort pepper. Stek på øverste hylle i ovnen i 20 minutter. Ta ut av ovnen og la den avkjøles litt.
  • 3
    Skjær opp tomatene og legg dem på et serveringsfat. Tilsett krydder og drypp over med olivenolje. Legg over de stekte ferskenene. Riv opp Fior di Latte-mozzarellaen og dryss over noen basilikumblader. Server! Drypp til slutt over litt ekstra olivenolje, hvit balsamico og litt krydder. Server salaten med varmt brød.