- Melkeprodukter
- Egg
Ingredienser
- 3,75 dl helmelk
- 3,75 dl fløte
- 3 ss smør
- 100 g sukker
- 125 ml vann
- 50 g maismel
- 6 store eggeplommer
- 2 lime, presset
- 175 g digestive kjeks
- 85 g smeltet smør
-
SLIK GJØR DU
-
1Knus kjeksene til jevne smuler. Tilsett smeltet smør og bland godt. Form deigen i bunnen og sidene i 4 Le Creuset minigryter. Sett dem i kjøleskapet for å stivne mens du forbereder kremen.
-
2Ha melk, fløte, smør og sukker i en kjele, kok opp og ta den deretter av varmen.
-
3Bland vannet og maismelet til en oppslemming, og pisk deretter inn eggeplommene. Visp maismel- og eggeblandingen inn i den varme fløteblandingen. Tilsett den varme væsken sakte for å unngå at blandingen blir eggerøre.
-
4Når alt er blandet, skrur du varmen til middels og visper kontinuerlig til kremen tykner. Til slutt, visp inn lime-skallet. Hell blandingen i de ferdige kjeksformene og avkjøl i 3-4 timer eller til de er stivnet.