Terter med deilig lime-krem

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Terter med deilig lime-krem
Hvis du er ute etter en fantastisk enkel sommerdessert som du lett kan tilberede på forhånd, er disse friske tertene det perfekte valget. Når de serveres i minigrytene våre, har de den perfekte størrelsen for å dekke behovet for noe søtt og godt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Melkeprodukter
  • Egg
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 3,75 dl helmelk
  • 3,75 dl fløte
  • 3 ss smør
  • 100 g sukker
  • 125 ml vann
  • 50 g maismel
  • 6 store eggeplommer
  • 2 lime, presset
Til kjeksbunnen:
  • 175 g digestive kjeks
  • 85 g smeltet smør
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Knus kjeksene til jevne smuler. Tilsett smeltet smør og bland godt. Form deigen i bunnen og sidene i 4 Le Creuset minigryter. Sett dem i kjøleskapet for å stivne mens du forbereder kremen.
  • 2
    Ha melk, fløte, smør og sukker i en kjele, kok opp og ta den deretter av varmen.
  • 3
    Bland vannet og maismelet til en oppslemming, og pisk deretter inn eggeplommene. Visp maismel- og eggeblandingen inn i den varme fløteblandingen. Tilsett den varme væsken sakte for å unngå at blandingen blir eggerøre.
  • 4
    Når alt er blandet, skrur du varmen til middels og visper kontinuerlig til kremen tykner. Til slutt, visp inn lime-skallet. Hell blandingen i de ferdige kjeksformene og avkjøl i 3-4 timer eller til de er stivnet.