Chipotle-laks med mynteyoghurt

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Chipotle-laks med mynteyoghurt
Denne smørstekte laksen med frisk mynteyoghurt kombinerer en røkt og mild smak. Den er et lekkert alternativ til rødt kjøtt, og så kan den nytes til både frokost og middag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL CHIPOTLE-KRYDDER
  • 2 ts røkt chiliflak
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts malt spisskummen
  • 5 g salt
  • 5 g cayennepepper
TIL LAKSEN
  • 800 g friske laksefileter (4 stk.)
  • Olivenolje til å smøre laksen med
  • Salt til etter smak
TIL KORIANDER- OG MYNTEDRESSING
  • 30 g mynte
  • 30 g koriander
  • 250 ml yoghurt
  • Saft fra en halv lime
  • Havsalt etter behov
VED SERVERING
  • 200 g gule tomater
  • Grillet lime
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Du lager chipotle-krydderet ved å kombinere alle krydderne og blande godt. Oppbevares i en lufttett beholder.
  • 2
    Varm opp din Le Creuset Toughened Non-Stick rektangulær grillpanne med litt olivenolje, og la pannen nå middels temperatur. Krydre laksefiletene med havsalt og litt olje. Plasser hver filet med skinnsiden ned, og stek til skinnet selv slipper pannen – ca. 5 minutter. Skinnet skal være sprøtt og gyllent.
  • 3
    Vend laksefiletene. Slå av varmen, slik at restvarmen kan tilberede dem helt gjennom. Dryss over chipotle-krydder og pensle med mer olivenolje. Stek i ca. 3 minutter. Fjern filetene fra pannen, og server med grillet lime, friske gule tomater og dressing med koriander og mynte.
  • 4
    Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak til med krydder og limesaft.