Chipotle-laks med mynteyoghurt
VANSKELIGHET
Middels
Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter
Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter
Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4
2-4
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
Denne smørstekte laksen med frisk mynteyoghurt kombinerer en røkt og mild smak. Den er et lekkert alternativ til rødt kjøtt, og så kan den nytes til både frokost og middag.
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Rektangulær grillplate Toughened Non-Stick
1 935,00 kr.
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
TIL CHIPOTLE-KRYDDER
- 2 ts røkt chiliflak
- 2 ts tørket oregano
- 2 ts malt spisskummen
- 5 g salt
- 5 g cayennepepper
TIL LAKSEN
- 800 g friske laksefileter (4 stk.)
- Olivenolje til å smøre laksen med
- Salt til etter smak
TIL KORIANDER- OG MYNTEDRESSING
- 30 g mynte
- 30 g koriander
- 250 ml yoghurt
- Saft fra en halv lime
- Havsalt etter behov
VED SERVERING
- 200 g gule tomater
- Grillet lime
-
SLIK GJØR DU
-
1Du lager chipotle-krydderet ved å kombinere alle krydderne og blande godt. Oppbevares i en lufttett beholder.
-
2Varm opp din Le Creuset Toughened Non-Stick rektangulær grillpanne med litt olivenolje, og la pannen nå middels temperatur. Krydre laksefiletene med havsalt og litt olje. Plasser hver filet med skinnsiden ned, og stek til skinnet selv slipper pannen – ca. 5 minutter. Skinnet skal være sprøtt og gyllent.
-
3Vend laksefiletene. Slå av varmen, slik at restvarmen kan tilberede dem helt gjennom. Dryss over chipotle-krydder og pensle med mer olivenolje. Stek i ca. 3 minutter. Fjern filetene fra pannen, og server med grillet lime, friske gule tomater og dressing med koriander og mynte.
-
4Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak til med krydder og limesaft.
Verktøy for perfeksjon
Flere av våre favorittoppskrifter
Finn alt fra klassiske retter, vakre kaker og eksotiske spesialiteter.
OPPSKRIFT
Maiskolber med pico de gallo
Disse grillede maiskolbene kombinerer søtt og krydret, og er det perfekte tilskuddet til sommermenyen.
VI BRUKT
Kvadratisk grillpanne støpejern
OPPSKRIFT
Grillet biff med flatbrød på to ingredienser
Perfekt rød biff toppet med shawarmasmør for et umami-kick. Serveres med hjemmelaget grillet flatbrød.
VI BRUKT
Rektangulær grillplate støpejern
OPPSKRIFT
Mexican mule med rosmarin og honning
Denne sommerdrinken med rosmarin-infusert honning, inspirert av mexican mule, er velduftende, søt og forfriskende.
VI BRUKT
Sett m/ 4 vannglass