Grillet biff med flatbrød på to ingredienser
VANSKELIGHET
Middels
Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time
Under 1 time
MATLAGING
Under 1 time
Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6
4-6
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
Perfekt rød biff toppet med shawarmasmør for et umami-kick. Serveres med hjemmelaget grillet flatbrød.
HOVEDINGREDIENSER
- Kjøtt
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
TIL SHAWARMASMØR
- 2 ts malt spisskummen
- 2 ts røkt paprika
- 2 ts gurkemeie
- 250 g stuetemperert smør
- 2 ts malt kanel
- 2 ts ingefærpulver
- 2 ts chilipulver
- 1 sitron, skrellet
- 5 g havsalt
- 5 g kvernet sort pepper
TIL FLATBRØDENE
- 240 g selvhevende mel
- 375 ml yoghurt
- 5 g salt
TIL BIFFEN
- 4 mørbradbiffer
- Olivenolje, til å smøre biffene
- Havsalt, til å krydre
-
SLIK GJØR DU
-
1Du lager shawarmasmør ved å varme opp Le Creuset non-stick stekepanne over lav varme og riste spisskummen, paprika og gurkemeie til det dufter. Fjern straks krydderet fra varmen og overfør dem til en skål for å forhindre dem fra å brenne seg. Ha det myke smøret i en røreskål, og tilsett de resterende ingrediensene samt de ristede krydderne. Bland godt med en slikkepott til smøret er kremaktig, og krydderet er godt inkorporert.
-
2Lag flatbrødene ved å ha alle ingrediensene i en stor røreskål og blande dem til de dannes en lett klistret deig. Del deigen i 8 kuler hvis du vil ha litt større brød. Ha mye mel på en overflate, og rull hver deigkule ut i en rustikk flatbrødform med en tykkelse på ca. 4 mm. Varm opp en Le Creuset rektangulær grillplate over middels varme, drypp litt olivenolje på hvert flatbrød, og grill hver side i 2–4 minutter til det er gyllent og hevet. Smør hvert flatbrød generøst med smøret.
-
3Tips: Disse flatbrødene er raske og enkle å lage og trenger ikke å heves. Deigen kan også lages kvelden før og oppbevares i kjøleskapet, tas ut neste dag til det får stuetemperatur, rulles og grilles. Krydder som røkt paprika, spisskummen og koriander kan også tilsettes til flatbrødsdeigen.
-
4Når du lager biffene, smører du først biffen med litt olivenolje og krydrer godt med salt. Bruk en tang i rustfritt stål til å plassere fettsiden av biffen ned på den varme grillen, og la fettet bli gyllent og sprøtt. Når fettet er stekt av, steker du biffene på hver side etter ønske. Fjern dem fra pannen, og la dem hvile. Serveres med grillede flatbrød og grønn tabboulehsalat.
-
5Tips: Ta biffene ut av kjøleskapet 30 minutter før tilberedning for å få dem til stuetemperatur.. Klapp biffene med tørkepapir
Verktøy for perfeksjon
Flere av våre favorittoppskrifter
Finn alt fra klassiske retter, vakre kaker og eksotiske spesialiteter.
OPPSKRIFT
Maiskolber med pico de gallo
Disse grillede maiskolbene kombinerer søtt og krydret, og er det perfekte tilskuddet til sommermenyen.
VI BRUKT
Kvadratisk grillpanne støpejern
OPPSKRIFT
Chipotle-laks med mynteyoghurt
Denne smørstekte laksen med frisk mynteyoghurt kombinerer en røkt og mild smak. Den er et lekkert alternativ til rødt kjøtt, og så kan den nytes til både frokost og middag.
VI BRUKT
Rektangulær grillplate Toughened Non-Stick
OPPSKRIFT
Mexican mule med rosmarin og honning
Denne sommerdrinken med rosmarin-infusert honning, inspirert av mexican mule, er velduftende, søt og forfriskende.
VI BRUKT
Sett m/ 4 vannglass