Grillet biff med flatbrød på to ingredienser

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Grillet biff med flatbrød på to ingredienser
Perfekt rød biff toppet med shawarmasmør for et umami-kick. Serveres med hjemmelaget grillet flatbrød.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL SHAWARMASMØR
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts røkt paprika
  • 2 ts gurkemeie
  • 250 g stuetemperert smør
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts ingefærpulver
  • 2 ts chilipulver
  • 1 sitron, skrellet
  • 5 g havsalt
  • 5 g kvernet sort pepper
TIL FLATBRØDENE
  • 240 g selvhevende mel
  • 375 ml yoghurt
  • 5 g salt
TIL BIFFEN
  • 4 mørbradbiffer
  • Olivenolje, til å smøre biffene
  • Havsalt, til å krydre
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Du lager shawarmasmør ved å varme opp Le Creuset non-stick stekepanne over lav varme og riste spisskummen, paprika og gurkemeie til det dufter. Fjern straks krydderet fra varmen og overfør dem til en skål for å forhindre dem fra å brenne seg. Ha det myke smøret i en røreskål, og tilsett de resterende ingrediensene samt de ristede krydderne. Bland godt med en slikkepott til smøret er kremaktig, og krydderet er godt inkorporert.
  • 2
    Lag flatbrødene ved å ha alle ingrediensene i en stor røreskål og blande dem til de dannes en lett klistret deig. Del deigen i 8 kuler hvis du vil ha litt større brød. Ha mye mel på en overflate, og rull hver deigkule ut i en rustikk flatbrødform med en tykkelse på ca. 4 mm. Varm opp en Le Creuset rektangulær grillplate over middels varme, drypp litt olivenolje på hvert flatbrød, og grill hver side i 2–4 minutter til det er gyllent og hevet. Smør hvert flatbrød generøst med smøret.
  • 3
    Tips: Disse flatbrødene er raske og enkle å lage og trenger ikke å heves. Deigen kan også lages kvelden før og oppbevares i kjøleskapet, tas ut neste dag til det får stuetemperatur, rulles og grilles. Krydder som røkt paprika, spisskummen og koriander kan også tilsettes til flatbrødsdeigen.
  • 4
    Når du lager biffene, smører du først biffen med litt olivenolje og krydrer godt med salt. Bruk en tang i rustfritt stål til å plassere fettsiden av biffen ned på den varme grillen, og la fettet bli gyllent og sprøtt. Når fettet er stekt av, steker du biffene på hver side etter ønske. Fjern dem fra pannen, og la dem hvile. Serveres med grillede flatbrød og grønn tabboulehsalat.
  • 5
    Tips: Ta biffene ut av kjøleskapet 30 minutter før tilberedning for å få dem til stuetemperatur.. Klapp biffene med tørkepapir