Maiskolber med pico de gallo
VANSKELIGHET
Enkel
Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time
Under 1 time
MATLAGING
Under 30 minutter
Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4
2-4
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
Disse grillede maiskolbene kombinerer søtt og krydret, og er det perfekte tilskuddet til sommermenyen.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Til honning og limesmøret
- 250 g smør ved stuetemperatur
- 50 ml honning
- maldonsalt etter behov
- skallet fra 2 limer
Til maiskolbene
- 4 maiskolber
Til pico de gallo
- ½ løk, skrellet og finhakket
- 1 jalapeño eller serranopepper, frø fjernet og finhakket
- ¼ kopp limesaft
- 15 g koriander, finhakket
- 350 g røde cherrytomater, frø fjernet og finhakket
- Havsalt, smak til
Ved servering
- Creme fraiche
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha det myke smøret i en mellomstor skål. Varm opp honningen i en separat skål i 1 minutt, tilsett salt og bland det sammen. La blandingen kjøle seg ned – blandingen skal være flytende. Tilsett limeskallet til smøret sammen med den varme honningen. Bland det med en slikkepott til den er glatt.
-
2Bruk en svært skarp kniv til å skjære maiskolbene på langs, deretter i to og så i fire fra spiss til spiss. Gjenta med de resterende maiskolbene. Blansjer maisene i 3 minutter, eller til den får en klar gulfarge. Ta dem ut av gryten, og la dem dryppe av.
-
3Før servering kan du varme opp en Le Creuset kvadratisk grillpanne. Når pannen er varm, plasserer du maisene på grillen og smører dem med honning og limesmør. Grill maisene til de har fått grillstriper. Server dem varme med pico de gallo og creme fraiche.
Verktøy for perfeksjon
Flere av våre favorittoppskrifter
Finn alt fra klassiske retter, vakre kaker og eksotiske spesialiteter.
OPPSKRIFT
Chipotle-laks med mynteyoghurt
Denne smørstekte laksen med frisk mynteyoghurt kombinerer en røkt og mild smak. Den er et lekkert alternativ til rødt kjøtt, og så kan den nytes til både frokost og middag.
VI BRUKT
Rektangulær grillplate Toughened Non-Stick
OPPSKRIFT
Grillet biff med flatbrød på to ingredienser
Perfekt rød biff toppet med shawarmasmør for et umami-kick. Serveres med hjemmelaget grillet flatbrød.
VI BRUKT
Rektangulær grillplate støpejern
OPPSKRIFT
Mexican mule med rosmarin og honning
Denne sommerdrinken med rosmarin-infusert honning, inspirert av mexican mule, er velduftende, søt og forfriskende.
VI BRUKT
Sett m/ 4 vannglass