Coq au Vin Mousseux

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Coq au Vin Mousseux
Denne klassiske retten demonstrerer oppfinnsomheten i det franske landkjøkkenet. Tradisjonelt ble retten laget med en gammel hane som ikke lenger orket å flørte med hønsene. Hanens kjøtt var ofte nokså seigt, og derfor ble den tilberedt i flere timer til kjøttet var blitt så mørt at det falt av bena. Noen kokker sverger fremdeles til å bruke haner eller kapuner, men aller typer av kylling vil nyte godt av å bli stekt i gryte på følgende måte. Vanligvis tilberedes coq au vin med rødvin, men denne oppskriften har en vri og er i stedet laget med musserende vin. Som skaper en dyp og lekker smak i både kylling og saus.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • En hel kylling, skåret i 10 stykker (brysterne og lårene deles i to)
  • 750 ml mousserende vin
  • 1 l kyllingbuljong , valgfritt
  • 225 g rød perleløk, skrelt
  • 5 pastinetter, i kuber
  • 115 g bacon, i skiver
  • 1 laurbærblad
  • 3 kvister fersk timian
  • 1,5 spsk. frisk dild, finthakket
  • 4 spsk. creme fraiche 18%
  • Salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Kom baconen i den kolde støbejernsgryde og steg ved middel varme til det er brunet. Hæld fedtet fra og sæt baconen til side
  • 2
    Dup kyllingestykkerne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber Steg stykkerne af to omgange i gryden – først med skindsiden nedad. Sæt derefter kødet til side.
  • 3
    Kom pastinak og løg i gryden. Rør jævnligt indtil grøntsagerne begynder at brune. Tilsæt den mousserende vin og sørg for at løsne det fastbrændte i bunden af gryden. Det indeholder masser af smag. Vil du ha en rett med mer saus, kan du tilføye 1 l kyllingbuljong i den musserende vinen. Tilsæt laurbærblad og timian og bring vinen i kog
  • 4
    Kom de lårstykker og vingerne tilbage i gryden. Læg låg på og sænk temperaturen så det simrer. Tilbered i 1 time Tilsæt bryststykkerne og bacon. Læg låg på og tilbered i yderligere 40 minutter.
  • 5
    Tag kyllingestykkerne ud af gryden og sæt til side. Fjern laurbærbladet og timian. Bring saucen i kog og reducér den til en passende tykkelse. Slut for varmen og rør creme fraiche og halvdelen af dilden i Smag til med salt og peber
  • 6
    Hell grønnsakene og sausen over kyllingen. Pynt med resten av dillen.