- Grønnsaker
Ingredienser
- 1 ss kokosolje
- 4 små løker (røde eller gule), skrellet og skåret i terninger
- 4 cm ingefær, skrellet og revet
- 1,5 kg rosenkål, vasket og halvert + 200 g til pynt
- 2 ss karripulver
- 2 ss rød karripasta, valgfri
- Salt og friskkvernet pepper
- 1 liter grønnsaks- eller kyllingbuljong
- 400 ml kokosmelk (1 boks)
- saften fra en ½ sitron
- 1 ss olivenolje
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm kokosoljen i en Le Creuset-stekegryte på middels varme, og la løkene mykne i ca. 10 minutter. Sørg for at de ikke blir brune. Tilsett ingefær, rosenkål, karripulver og rød karripasta (valgfritt), og stek i 1 minutt. Smak deretter til med salt og pepper før du heller i den varme buljongen.
-
2Bring det i kok, og la det koke med lokket på i ca. 10 minutter. Tilsett kokosmelken, og tilbered på middels varme i 20 minutter, eller til rosenkålene er myke.
-
3Blend det til det får en myk konsistens, og tilsett saften fra en halv sitron.
-
4Du lager pynten ved å fjerne bladene fra rosenkålene, plassere dem på et brett, ha olivenolje over og krydre med salt og pepper. Bak ved 200 °C i 8–10 minutter, til de er gylne og sprø. Spre de bakte rosenkålene over suppen før servering.