Suppe med rosenkål

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Suppe med rosenkål
Den perfekte vintersuppen full av smak og næringsstoffer.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 ss kokosolje
  • 4 små løker (røde eller gule), skrellet og skåret i terninger
  • 4 cm ingefær, skrellet og revet
  • 1,5 kg rosenkål, vasket og halvert + 200 g til pynt
  • 2 ss karripulver
  • 2 ss rød karripasta, valgfri
  • Salt og friskkvernet pepper
  • 1 liter grønnsaks- eller kyllingbuljong
  • 400 ml kokosmelk (1 boks)
  • saften fra en ½ sitron
  • 1 ss olivenolje
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm kokosoljen i en Le Creuset-stekegryte på middels varme, og la løkene mykne i ca. 10 minutter. Sørg for at de ikke blir brune. Tilsett ingefær, rosenkål, karripulver og rød karripasta (valgfritt), og stek i 1 minutt. Smak deretter til med salt og pepper før du heller i den varme buljongen.
  • 2
    Bring det i kok, og la det koke med lokket på i ca. 10 minutter. Tilsett kokosmelken, og tilbered på middels varme i 20 minutter, eller til rosenkålene er myke.
  • 3
    Blend det til det får en myk konsistens, og tilsett saften fra en halv sitron.
  • 4
    Du lager pynten ved å fjerne bladene fra rosenkålene, plassere dem på et brett, ha olivenolje over og krydre med salt og pepper. Bak ved 200 °C i 8–10 minutter, til de er gylne og sprø. Spre de bakte rosenkålene over suppen før servering.