- Mel
Ingredienser
- 500 g mel
- 300-400 ml lunkent vann
- 20 g frisk gjær eller 6 g tørrgjær
- 1 ss salt
- 200 g blandede frø (linfrø, solsikke, valmue, sesam)
-
SLIK GJØR DU
-
1Bland 150 g av de blandede frøene med melet i en kjøkkenmaskin utstyret med en deigkrok. Tilsett deretter vann, salt og gjær. Tilsett vannet gradvis mens kjøkkenmaskinen kjører. Elt til det dannes en myk deig – tilsett en anelse vann om nødvendig.
-
2Legg deigmassen i en skål, og dekk den med et fuktig håndkle. La den stå på et varmt sted til den er doblet i størrelse. Ta deigen ut av skålen, og ha den på en melet overflate. Elt og form deigen til en kule.
-
3Smør Le Creuset 24 cm sautèpanne lett med olje, og ha deigen forsiktig i. Pensle deigens overflate med olje, og hell resten av frøene utover. Bruk en skarp kniv til å lage et kryss på toppen.
-
4Dekk deigen med grytelokket, og la den heve igjen i 1 time på et varmt sted. Forvarm ovnen til 200 °C
-
5Ha gryten i ovnen, og bak i 30 til 40 minutter til brødet er gyllenbrunt. Legg brødet til avkjøling på en rist.
-
6Nyt med et utvalg av geitost ledsaget av valnøtter, tørkede aprikoser, dadler og gresskarfrø.